Pokrenuta peticija za hitno postavljanje polubranika na "prijelaz smrti" u Cehovskoj Foto: Ilustracija

Pokrenuta peticija za hitno postavljanje polubranika na "prijelaz smrti" u Cehovskoj

VV | 7.12.2019. u 15:15h | Objavljeno u Aktualno

Vijeće 7. mjesnog odbora Varaždin ”Biškupec” danas je započelo s prikupljanjem potpisa u kojoj zahtijevaju hitno postavljanje polubranika sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom na željezničko-cestovnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu. Peticija se može potpisati i on line ovdje.

U peticiji se navodi kako su na željezničko-cestovnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu u brojnim nesrećama do sada su smrtno stradale dvije osobe.

- Posljednja sa smrtno stradalom osobom dogodila se 3. prosinca. PU varaždinska je s obzirom na brzinu vlaka koji prometuje tim dijelom pruge te preglednost i druge okolnosti, taj prijelaz detektirala kao opasan te potencijalno opasno mjesto za događanje prometnih nesreća i smrtno stradavanje osoba. Zato zahtijevamo hitno postavljanje polubranika sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom na tom željezničko-cestovnom prijelazu, kojeg policija smatra najopasnijim u županiji. Tražimo od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se spriječile još veće daljnje tragedije. Građani također traže da nadležni javno objave dokumentaciju iz koje su vidljiva poduzimanja u vezi rješavanja toga problema. Neka preko sadašnjeg prijelaza SMRTI ubuduće prolazi pruga za ŽIVOT - navodi se u peticiji o kojoj je izvijestio predsjednik Vijeća 7. mjesnog odbora "Biškupec” Juraj Rožić.