Ministar Filipović održao sastanak s predstavnicima Knauf Grupe o ulaganju oko 120 milijuna eura u Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 24.2.2023. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, uz najbliže suradnike, održao je sastanak s predstavnicima Knauf Insulation grupacije, objavljeno je na web stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Na sastanku su sudjelovali glavni partner Knauf Grupe g. Alexander Knauf, g. dr. Tobias Stricker, g. Danilo Kolenc te g. Stjepan Mršić, predstavnici poduzeća Knauf Insulation i gđa. Klaudia Oršanić-Furlan ispred Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Tema jučerašnjeg sastanka bilo je novo ulaganje poduzeća Knauf Insulation na lokaciji Novi Marof u drugu proizvodnu liniju u iznosu od više od 120 milijuna eura.

Riječ je o ulaganju u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60,000 tona koja bi otvorila najmanje 70 dodatnih izravnih radnih mjesta u proizvodnji.

“Drago nam je da se dio vašeg globalnog poslovanja već uspješno provodi u Republici Hrvatskoj, točnije u tvornici Novi Marof. Izuzetno smo zainteresirani za širenje vaše prisutnosti u Hrvatskoj i pružit ćemo vam svu moguću podršku i pomoć u provedbi novog projekta u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je ministar Filipović.

Knauf Grupa osnovana je kao obiteljska kompanija 1932. godine sa sjedištem u njemačkom Iphofenu te je prerasla u multinacionalnu kompaniju, jednog od vodećih proizvođača građevinskih materijala za unutarnje uređenje.

Na globalnoj razini zapošljava 40,000 ljudi i prisutna je u preko 90 zemalja, s više od 300 proizvodnih pogona. Grupaciju čine kompanija Knauf (proizvodi od gipsa), Knauf Insulation (izolacijski materijali), Knauf Ceiling Solutions (rješenja za stropove) i Knauf Industries (zaštitna ambalaža i dr.).

Knauf Insulation je jedan od najbrže rastućih proizvođača izolacijskih materijala u svijetu, s ponudom široke palete proizvoda na bazi mineralne vune potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u stambenim, poslovnim zgradama i industriji.

Knauf Grupacija prisutna je u Republici Hrvatskoj od 1980. godine kada je, osnivanjem pogona u Novom Marofu, započela s proizvodnjom izolacije na bazi mineralne vune.

Pored tvornice Knauf Insulation u Novom Marofu, Knauf Grupa u Hrvatskoj ima dvije tvornice za proizvodnju proizvoda od gipsa u Kninu i Krapini te su suvlasnici dva pogona za proizvodnju žbuka i drugih građevinskih materijala Cemix u Polači i Đurđevcu.