Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: screenshot HRT

Ministar Beroš o eventualnom zatvaranju šoping centara: Razmišlja se o svemu

Varaždinske vijesti/N1 televizija | 3.12.2020. u 17:13h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravstva Vili Beroš u Hrvatskom saboru je odgovarao na pitanja novinara o koronavirusu, mjerama, ali i njihovoj primjeni, prenosi portal N1 televizije. Ministar Beroš se osvrnuo na izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti o kojem se jučer raspravljalo u Hrvatskom saboru, pa kaže da njegova intencija nije kažnjavanje. Odgovorio je i na novinarsko pitanje o misama.

- Naš cilj je spriječiti širenje virusa i probat ćemo napraviti sve što je u tom smjeru usmjereno. Nisu okolnosti u većim i manjim prostorima iste. Intencija je smanjiti širenje, moj osobni zadatak je smanjiti mogućnost širenja virusa u svakoj mogućoj situaciji - rekao je Beroš.

Na pitanje razmatra li se jačanje mjera u šoping centrima Beroš je odgovorio

- Razmišlja se o svemu, o svim elementima. Imamo činjenicu da je na jednom mjestu prisutan veliki broj ljudi istovremeno. To je rizik i mi svakodnevno razgovaramo o svim tim elementima, uključujući i ekonomske elemente rada. Naša primarna briga je o zdravlju nacije - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš  a prenosi portal N1 televizije.