Među uhićenima u akciji EPPO-a i direktor međimurskog Tehnixa Đuro Horvat Foto: arhiva vv/ilustracija

Među uhićenima u akciji EPPO-a i direktor međimurskog Tehnixa Đuro Horvat

vv | 4.4.2023. u 13:37h | Objavljeno u Aktualno

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU-a, javljaju iz EPPO-a.

>>Uhićenja u Međimurju prema nalogu EU tužiteljstva, još jednom sporne malverzacije EU sredstvima

U velikoj akciji EPPO-a navodno su osumnjičeni bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga.

- Moj je patent zaštićen, optužili su me za njega, a ja imam sve to. Ja neću izići živ iz kuće. Moj je patent zaštićen, a oni su kriminalci mene optužili za moj patent. Pa svi vi o tome i o meni znate sve - rekao je za Jutarnji Đuro Horvat.

- Evo sad čekam advokata da im to objasni. Nije ovo Rumunjska - dodao je.

Horvat je uhićen oko 13.30 sati.

>>Međimurska tvrtka radnicima u samoizolaciji uzima 10 posto od plaće

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.