Međimurska tvrtka radnicima u samoizolaciji uzima 10 posto od plaće Foto: VV arhiva / ilustracija

Međimurska tvrtka radnicima u samoizolaciji uzima 10 posto od plaće

VV / večernji.hr | 28.10.2020. u 09:49h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Tehnix jučer je obavijestila svoje zaposlenike da se uključuju u borbu protiv pandemije dodatnim mjerama.

- Poštovani djelatnici! S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% plaće. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta - stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat, prenosi vecernji.hr.

Obrazlažući svoju odluku, Horvat je istaknuo da je cilj održati proces proizvodnje u punom kapacitetu jer postoji velik interes za njihove proizvode i u ovoj krizi.

- Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti - rekao je Horvat.

Dodao je da su za radnike u samoizolaciji osigurali su prehranu, kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi.