Marof Mall na 23.000 m2 otvorit će svoja vrata u travnju iduće godine

vv | 10.5.2022. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Atlas Immo Investa 1 užurbano radi kako bi ambiciozni plan u Novom Marofu u željenom roku postao i realnost

Dogodine, nekako u ovo vrijeme, Novomarofčani i svi koji gravitiraju Novom Marofu, moći će kupovati u trgovinama Marof Mall-a, prvog retail parka na sjeveru Hrvatske, izvan Varaždina i Čakovca. U to je uvjeren Mario Debelec, vlasnik tvrtke Atlas Immo Invest 1, koja razvija ovaj veliki projekta o kojem se priča već više mjeseci, točnije otkada je započeo otkup zemljišta nedaleko od novomarofskog rotora.

-Retail park Novi Marof prostirati će se na parceli površine 23.000 četvorna metra, a 7.500 kvadrata iznosit će veličina objekta čiji je početak gradnje planiran u kolovozu, a otvorenje u travnju iduće godine, veli nam Debelec.

Već su postignuti dogovori sa glavnim zakupcima poslovnih prostora, sudeći prema projektu, koji je napravljen. To potvrđuje i prvi čovjek Atlas Immo Investa 1.

- Ukupno je predviđeno 13 poslovnih prostora. Neki od zakupnika su Lidl, Bipa, Tedi, Pepco i Sport Vision, nabraja Debelec.

Međutim, i prije je bilo primjera da je su načelno dogovoreni zakupi i napravljeni projekti, ali na kraju od trgovačkog centra nije bilo ništa jer je sve zapelo kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno otkupa zemljišta za centar i njegove prilaze. To se u Novom Marofu ne bi trebalo dogoditi jer je zemljište osigurano.

Naime, Atlas Immo Investa 1 još je u prosincu prošle godine napravio predbilježbu prava vlasništva temeljem ugovora o kupoprodaji livade č.k.br. 2456 od 1581 kvadrat u suvlasništvu Vladimira i Branimira Marića te još drugih nekretnina, od koji najviše je Trgonomove, kao što su livada č.k.br.2418 od 1322 kvadrata, zatim 2417/1 od 529 kvadrata, kao i č.k.br. 2424 od 2025 kvadrata, čije polovice je i suvlasnik. Predbilježba prava vlasništva temeljem ugovora o kupoprodaji napravljena je i za neke nekretnine čiji su suvlasnici Trgonom i Plodne, koje od travnja prošle godine imaju zemljište u neposrednoj blizini kružnog toka.

- Vlasništvo smo dijelom upisali, a upis vlasništva na preostalim parcelama biti će proveden u kraćem roku, odmah nakon geodetskog elaborata koji je u provedbi, napominje Debelec.

Nakon osiguranja zemljišta, slijedi gradnja. S obzirom da je Atlas Immo Investa 1 osnovan prošle godine, a uzevši u obzir i rezultate poslovanja ostalih dvaju poduzeća u njegovom vlasništvu, Novim Marofom kružila su razna nagađanja tko će biti investitor pa se tako moglo čuti da je posrijedi i inozemno poduzeće, odnosno kapital. Tako se nagađalo da bi mogla biti Dodić grupa, koja je u prosincu prošle godine u Općini Rakovica kod Nacionalnog parka Plitvičkih jezera otvorila Plitvice Mall od 4.000 kvadrata koje su zakupili Tommy Maximarket, BIPA, Sport Vision, KiK, TEDi, TISAK, Zlatarna Dodić…

-Sa naše strane je odrađen kompletan development tog projekta, veli Debelec, ali posebno naglašava da Dodić grupa nije investitor u Marof Mall, već njegova tvrtka, koja užurbano radi kako bi ambiciozni plan u Novom Marofu u željenom roku postao i realnost.

novi_marof_mall_situacija.jpg

I to nije sve od njegovih projekata u Novom Marofu. Novomarofski su vijećnici nedavno potvrdili odabir najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novi Marof – Ključ za koje je 957.000 kuna ponudio Atlas mbd d.o.o. iz Križovca, još jedna tvrtka Debelca.

- Upis vlasništva i stupanje u posjed će se izvršiti prema terminima koji su jasno određeni u natječaju i Odluci Gradskog vijeća, naglašava Debelec u vezi zemljišta na kojem bi se mogla izgraditi benzinska.