Marijan Dominko isključen iz udruge Varaždin bez smeća zbog – „greške“!?

vv | 13.3.2020. u 21:13h | Objavljeno u Aktualno

Iako je dovoženjem otpada iz Brezja u tačkama imao jedan od zapaženijih nastupa na nedavnom prosvjedu „Istinom protiv laži“ održanom na varaždinskom središnjem trgu,  Marijan Dominko, vijećnik varaždinske Županijske skupštine i jedan od najaktivnijih u udruzi Varaždin bez smeća, više nije član potonje.

Što se dogodilo,  večeras je na FB objasnila udruga Varaždin bez smeća, koje je prvo ukazala da se „bori se za Varaždin u kojem će se vrijednosti poput transparentnosti, poštenja i odgovornosti shvaćati ozbiljno, u koje će punim srcem vjerovati svi obnašatelji javnih dužnosti i kontinuirano se zalagati za njihovo osnaživanje sve dok grad ne bude ugodno, napredno i otvoren mjesto za život“. Nakon toga, prešli su na bit.

- Mi čvrsto stojimo uz načela transparentnosti, poštenja i odgovornosti te za razliku od onih koji im se svojim djelovanjem kontinuirano izruguju, greške u našim redovima otvoreno priznajemo, a ljudi koji su ih počinili, bez obzira koliko malene, nenamjerne ili neusporedive s onim što s predumišljajem čine drugi, nemaju problem sa snošenjem posljedica. Jedan je naš član, aktivist i osoba koja je za borbu protiv korupcije u Varaždinu dala izniman doprinos, danas počinio grešku koja odskače od vrijednosti iza kojih stojimo. S obzirom da te vrijednosti mi shvaćamo ozbiljno, bez obzira na zasluge, hrabrost i doprinos zajedničkom cilju, ta osoba od danas više nije član naše udruge Varaždin bez smeća, navode n FB te naglašavaju da time pokazuju „što znači preuzeti odgovornost, čak i ne za postupke grupe udruge ili inicijative, nego za postupke jednog od stotina aktivista, a kad bi političari koji vode grad i spremaju sve zadužiti za gotovo 250 milijuna kuna, bili spremni pokazati samo djelić takve odgovornosti i transparentnosti, Varaždin danas ne bi bio grad slučaj“.

Nakon toga, oglasio se i Marijan Dominko.

-Želim reći da sam ja danas u jednoj trgovini pojeo čokoladicu i još nešto stavio u džep (ukrao). Ne želim da se moje propuste i debilane poistovjećuje s nikim iz inicijative i naravno da je reakcija (ograđivanje i izbacianje iz daljnjeg rada) jedino ispravno i moralno. Sram me što sam to učinio i ne mogu vratiti vrijeme, napisao je Dominko.