M. Batinić: Neću dopustiti da Ivanec postane varaždinsko smetlište, s vodom koja diže kosu na glavi Foto: Grad Ivanec

M. Batinić: Neću dopustiti da Ivanec postane varaždinsko smetlište, s vodom koja diže kosu na glavi

VV | 11.2.2022. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Odluke resornog ministarstva, koje je ivanečki referendum proglasilo protuzakonitim, građanima Grada Ivanca poruku je poslao gradonačelnik Milorad Batinić.

- Ne pada mi na pamet odustati od borbe za ivanečke vodovode, Ivkom-vode i pravo građana da ih se ne zatrpava tuđim smećem! Referendum, doduše, nećemo moći održati, ali budite uvjereni da ću dati sve od sebe kako bismo se oduprli nezapamćenim političkim pritiscima sračunatim na to da pokleknemo i da se građani Grada Ivanca političkim direktivama ponize i srozaju na građane drugog reda! Neću dopustiti da Ivanec postane varaždinsko smetlište, čijim se ljudima usto nameće voda od čijih se karakteristika ljudima diže kosa na glavi! - poručio je gradonačelnik Milorad Batinić uz poruku da će građani o daljnjim koracima i potezima Grada po pitanju zaštite interesa svih građana, biti pravodobno obaviješteni.

Batinić također obavještava sve građane da se, unatoč odluci resornog ministarstva kojom je lokalni referendum na području Grada Ivanca proglasilo protuzakonitim i protuustavnim te spriječilo njegovo održavanje, nastavlja održavanje najavljenih zborova građana po objavljenom rasporedu. Dakle, danas će se održati zborovi građana Punikvi, Vitešinca, Ivanečkog Naselja, Salinovca, Ivanečkog Vrhovca i Stažnjevca.

Nastavak slijedi u ponedjeljak, kada su na zborove pozvani građani Cerja Tužnog, Lukavca i Gačica.

- Građani trebaju znati što im se sprema te tko im dovozi varaždinsko smeće i dovodi Varkomovu vodu. Jednako tako, trebaju znati tko im je uskratio pravo da se o takvim temeljnim pitanjima – kao što su voda koju će konzumirati i smeće koje im se kani istovariti pod prozorom – izraze svoju volju. I to pod izlikom da to „nije u samoupravnom djelokrugu Grada već je uređeno posebnim zakonima iz djelokruga Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja“ na čijem je čelu HDZ-ov ministar Tomislav Ćorić - poručio je gradonačelnik Batinić.