FOTO Liga za Varaždin: "Mi nismo političari u potrazi za sinekurama" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Liga za Varaždin: "Mi nismo političari u potrazi za sinekurama"

| 8.4.2017. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno

- Mi nismo političari, a posebice ne političari u potrazi za sinekurama. Nama sinekure ne trebaju, mi smo zbrinuti i imamo osiguranu egzistenciju. Ne želimo se prijeizbornim ili postizbornim koaliranjem povezivati kako bismo došli na vlast. Okupili smo se da bismo preuzeli odgovornost za vođenje grada - poručio je to na današnjem predstavljanju članova, ciljeva i programskih smjernica građanske udruge Liga za Varaždin njen predsjednik Vlado Sevšek.

Liga za Varaždin je, naglasio je taj varaždinski odvjetnik, udruženje građana koje okuplja poduzetnike, radnike, odvjetnike, liječnike i ostale koji su počeli promišljati da se u Varaždinu nešto treba promijeniti.

- Okupljamo poduzetnike i poduzetništvo te smo ustanovili da se u gradu trebaju rađati novi projekti. Oni donose radna mjesta, a ona pune gradski proračun. Nadalje, želimo pomagati onima kojima je to potrebno jer smo svjesni da je život građana grada Varaždina izrazito nizak što namjeravamo poboljšati, dok je naš treći cilj preuzimanje odgovornosti za vođenje grada za što imamo sposobnost, znanje i hrabrost - naveo je Sevšek.

sevsek

Na programu Lige za Varaždin su, dodaje, radili članovi i vanjski eksperti te ima 33 točke. Javnosti će svaku pojedinu točku prezentirati svakih nekoliko dana do lokalnih izbora.

- Program je koncipiran na način da u iduće četiri godine u potpunosti preobrazimo sliku grada i podignemo standard Varaždincima. Možda vam se čini smiješnim što smo program slikovito nazvali "Program na kvadrat", no smatramo da je on izrazito potentan te ćete u sadržaju naći brojna pitanja koja se već pokušalo riješiti, ali bezuspješno, te brojna pitanja koja tek treba riješiti - istaknuo je Sevšek dodavši da je u programu uz svaki projekt naznačen i njegov izvor financiranja.

- Siguran sam da ćemo sve navedeno i realizirati u iduće četiri godine te ćete vidjeti da dajemo konkretna rješenja za gospodarstvo, promet, za revitalizaciju Dravske park šume, uređenje fasada u središtu grada, stanove za mlade, modernizaciju gradskih službi...S detaljima ćemo vas upoznati idućih dana - najavio je presjednik građanske udruge Liga za Varaždin.

ligga5

Jedan od projekata jest i uređenje Šetališta Vatroslava Jagića u kojem je održana sama pressica.

- Taj prostor mora biti harmoničan spoj parkovne arhitekture i suvremenih tehnologija gdje želimo instalirati pametne solarne klupe i rasvjetu. Tu bi se održavali koncerti i izložbe na otvorenom te ostale turističke manifestacije. Park je u samom centru i ovo je jedan segment kojim bismo u centar vratili život jer trenutno života u centru nema - ocijenio je.

Ponovio je da članovi Lige za Varaždin nisu političari i ne zanimaju ih sinekure.

- Nastuprot dosadašnjoj praksi, mi želimo unijeti promjene. Ljude koje desetljećima gledamo, a koji nisu napravili ništa, moramo prisiliti da se povuku - kazao je Sevšek dodavši da će njihov kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina i njegove zamjenike kao i lista za Gradsko vijeće biti predstavljena iduću srijedu.

17858378 10211420086351210 133118494 o

Poduzetnik Davor Patafta, jedan od osnivača Lige za Varaždin, na novinarski upit hoće li mu u predizbornoj kampanji biti otežavajuća okolnost što se protiv njega na Županijskom sudu u Zagrebu vodi kazneni postupak u kojem je oštećen Grad Varaždin, rekao je da smatra da to nije nikakva otežavajuća okolnost.

- Kroz taj proces može isplivati jedino istina o nekim stvarima koje su se radile u Gradu. No, mislim da građane više zanima razvoj grada, projekti, što će se događati i od čega će živjeti, a ne da se samo priča o kaznenim postupcima gdje danas svatko svakoga može tužiti - poručio je Patafta.

liga2

liga

patafta

liga1