Ugledni varaždinski odvjetnik Vlado Sevšek na čelu Lige za Varaždin

Varaždinske vijesti | 23.3.2017. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska javna scena od ovoga je tjedna osnivanjem Lige za Varaždin bogatija za još jednu građansku inicijativu, izvijestili su iz te građanske inicijative.

Početkom tjedna je, naime, održana osnivačka skupština udruge građana s nazivom Liga za Varaždin.

- Već u začetku ona okuplja uspješne varaždinske poduzetnike, odvjetnike, radnike, sportske djelatnike, liječnike i umjetnike, a osnovni joj je cilj javno djelovanje na dobrobit građana Varaždina i rasta gospodarskog i društvenog potencijala. U tijeku su aktivnosti na registraciji udruge građana Liga za Varaždin, a u programskim dokumentima koji su usvojeni na osnivačkoj skupštini posebno se ističe okupljanje gospodarstvenika, razmjena iskustava i njihovo djelovanje kroz svojevrsni Poduzetnički klub, te društveno odgovorno i socijalno djelovanje kroz potporu projekata i pojedinaca koji doprinose ukupnom napretku grada i njegovih stanovnika. U tom cilju u sklopu Lige za Varaždin planira se i formiranje posebnog fonda koji će prepoznavati kvalitetne poduzetničke ideje i osigurati financijska sredstva za lansiranje novih proizvoda i usluga poduzetnika početnika - navodi se u priopćenju.

Iz Lige za Varaždin očekuju da će to doprinijeti razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta te biti potpora za stvaranje poticajne klime za ostanak mladih ljudi sa svježim poduzetničkim idejama u Varaždinu. Uz gospodarske inicijative Liga za Varaždin aktivno će se uključiti u javni život Varaždina kroz humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih nadarenih učenika i studenata slabijeg imovinskog statusa i organizacijom besplatnih stručnih radionica za prijenos znanja o organizaciji poduzeća i upravljanje javnom vlasti. Predsjednik građanske udruge Liga za Varaždin je ugledni varaždinski odvjetnik Vlado Sevšek.

Liga za Varaždin je neprofitna i nadstranačka udruga, a cjeloviti program svoga djelovanja i projekte za razvoj grada Varaždina predstavit će za desetak dana.

Inače, Sevšek je u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore upisan 1990. godine sa sjedištem ureda u Zagrebu, a zatim od 1993. godine do današnjih dana u Varaždinu. Aktivan je u tijelima Hrvatske odvjetničke komore i u tijelima Odvjetničkog zbora Varaždin. U dva mandata biran je za predsjednika Odvjetničkog zbora Varaždin te člana Upravnog i Izvršnog odbora Hrvatske odvjetničke komore. Od 2003. do 2006. obavljao je dužnost dopredsjednika Hrvatske odvjetničke komore.

Označeno u