LAG Sjeverozapad raspisuje novi natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna Foto: LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad raspisuje novi natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 15:27h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad, koja je održana u Domu kulture u Lepoglavi 9. listopada, prihvaćene su izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad te je donijeta odluka o raspisivanju natječaja za provedbu Tipa operacije 7.4. - Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

- Da bi LAG mogao raspisati natječaj za provedbu Tipa operacije 7.4., kao i za naredne natječaje određene u Lokalnoj razvojnoj strategiji, bilo ju je nužno uskladiti s Odlukom o odabiru LAG-a te novim pravilnicima o provedbi podmjera 19.2., 19.3. i 19.4 iz Programa ruralnog razvoja - istaknuo je na Skupštini Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

LAG_Sjeverozapad_skupstina_1.jpg

Članovi Skupštine LAG-a jednoglasno su donijeli i odluku o raspisivanju natječaja za provedbu Tipa operacije 7.4.

- Nakon što smo završili provedbu Natječaja za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, krećemo u raspisivanje novog natječaja, za Tip operacije 7.4., zahvaljujući kojoj će svih 14 općina i gradova s područja našeg LAG-a moći realizirati projekte male komunalne infrastrukture na svom području. LAG je za tu namjenu osigurao 3 milijuna i 528 tisuća kuna - rekao je predsjednik LAG-a Sjeverozapad te podsjetio kako će LAG ove godine kroz provedbu ova dva natječaja korisnicima isplatiti više od 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja.

Na Skupštini je jednoglasno prihvaćeno izvješće o radu te financijsko izvješće LAG-a Sjeverozapad za 2017. godinu, koje je podnio voditelj LAG-a Mario Željezić.

- Prošle smo godine intenzivno radili na pripremi natječaja za Tip operacije 6.3., prvog natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji je raspisao naš LAG. Posebnu pozornost posvetili smo animaciji potencijalnih korisnika, malih obiteljskih gospodarstava s našeg područja, pa smo organizirali niz radionica kako bi se prijavitelji što bolje upoznali i pripremili za ovaj natječaj našeg LAG-a - naglasio je Mario Željezić te dodao kako je LAG Sjeverozapad lani, kao partner sudjelovao u niz europskih projekata, kakvi su primjerice, Europa za građane "Networks of Towns", Interreg CENTRAL EUROPE - Grepp Net  i GastroEnoExpres, te ECooL-Tour.

Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu članovi Skupštine su prihvatili jednoglasno.

Tajnik LAG-a Sjeverozapad Emil Tkalec izvijestio je članove Skupštine da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju otvorila natječaj za LAG-ove, za Tip operacije 19.3.1., koji je namijenjen projektima suradnje između LAG-ova, pa je na Skupštini donijeta i odluka o pokretanju pripremnih aktivnosti koje se odnose na projekte suradnje.

Na Skupštini je u članstvo LAG-a primljen OPG Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana, a Nada Komes iz Donje Voće izabrana je za novu članicu Upravnog odbora LAG-a.

Područje LAG-a Sjeverozapad obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji - gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin te općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica.

LAG_Sjeverozapad_skupstina_2.jpg

Označeno u