Kostanjevac: Zanimljivo je da se pred izbore pojavljuje poziv i to od strane HNS-a...

VV | 9.9.2016. u 12:35h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz najavu današnje radne akcije u Vinici, a u kojoj će sudjelovati župan Predrag Štromar i saborski zastupnik Milorad Batinić, priopćenjem se oglasio i načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Još prije par tjedana, krajem kolovoza, upozorio sam na stanje na našim županijskim i lokalnim cestama, na nepočišćene i obrasle rigole, međutim ništa se u tom periodu nije promijenilo. Zašto se ŽUC i dalje neodgovorno ponaša prema stanovnicima Općine Vinica? Zbog čega se još uvijek nisu počistili rigole uz glavnu, županijsku cestu ŽC 2029, kroz naselja Donje Vratno, Vinica, Marčan i Gornje Ladanje? Naši stanovnici također prilikom registracije motornih vozila plaćaju cestarinu koja je isključivi prihod ŽUC-a, međutim unatoč tome Općina Vinica je, direktno ili indirektno, diskriminirana u odnosu na ostale 22 općine i 6 gradova u Varaždinskoj županiji, a što traje već dulje vrijeme.

Zanimljivo je da se upravo sad pred izbore pojavljuje poziv mještanima i to od strane HNS-a na uključivanje u radnu akciju-čišćenja onog za što nisu nadležni i što je već odavno trebao napraviti ŽUC, a najgora je činjenica što su upravo naši mještani to sve već i platili. Jučer navečer i danas začuđeni i zbunjeni mještani zvali su i pitali o čemu se tu radi i koje su to opet besmislice i bedastoće, ali isto su me tako pitali i kada će konačno netko za to sve što se događa na lokalnim i županijskim cestama u našoj općini snositi odgovornost. Upravo zbog toga kao načelnik ću zatražiti od predsjednice Županijske skupštine uvrštavanje u dnevni red točke o odgovornosti nadležnih za uređenje i održavanje županijskih i lokalnih cesta na području naše Općine, a jednako tako obratiti ćemo se i Vijeću za prevenciju Varaždinske županije.

Inače osobno podržavam sve radne akcije vezane uz uređenju naše općine, pogotovo one vezane uz uklanjanje ambrozije, ali moram naglasiti ovo - ako je uistinu cilj HNS-ove akcije uklanjanje ambrozije, veći efekt bio bi postignut kad bi se akcija provodila tamo gdje ambrozije ima, znači uz poljske puteve, uz zapuštene parcele i sl. Ovo me doista podsjeća na besplatni prijevoz umirovljenika, a koji je trajao samo do izbora. Zato pitam sve aktere ove akcije, hoće li se to preslikati i na viničko područje ili će HNS-ovi aktivisti i nakon izbora pokretati takve akcije na našem području? Međutim, a koliko se sjećam, kada je općina s našim udrugama organizirala bilo kakvu akciju takve vrste iz njihovih redova bilo ih je uvjek najmanje - navodi se u priopćenju načelnika Općine Marijana Kostanjevca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci