Koalicija SDP-Reformisti-HSU održala predizborne skupove u Zbelavi i 4. mjesnom odboru Foto: Reformisti Varaždin

Koalicija SDP-Reformisti-HSU održala predizborne skupove u Zbelavi i 4. mjesnom odboru

Varaždinske vijesti | 1.5.2019. u 07:00h | Objavljeno u Aktualno

Koalicija SDP-Reformisti-HSU i ovaj tjedan nastavlja s okupljanjima po mjesnim odborima diljem Varaždina. U ponedjeljak 30. travnja održan je predizborni skup u Zbelavi i 4. mjesnom odboru.

- U Zbelavi, kao najudaljenijem prigradskom naselju pobrojeni su problemi među kojima je svakako najvažniji nedovršena kanalizacija, a zbog toga i katastrofalno stanje prometnica i cjelokupne infrastrukture. Osim što prometnice nisu dostojne mjesnog odbora koji spada pod Grad Varaždin, kroz tu istu prometnicu nema biciklističke ni pješačke staze do osnovne škole. Na predizbornom skupu svoj program predstavila je kandidatkinja koalicije i nositeljica liste Ivana Borovec (Reformisti) - priopćili su iz koalicije, dodavši da se u 4. mjesnom odboru, najvećem mjesnom odboru u Gradu Varaždinu, pred 80-ak okupljenih građana predstavio nositelj liste i aktualni predsjednik mjesnog odbora Stjepan Lončar (Reformisti).

- Lončar je uz sve probleme s kojima se suočava ovaj mjesni odbor pobrojao i sve inicijative koje je pokrenuo kao predsjednik Vijeća. Lončar se osvrnuo i na nerazumijevanje aktualne gradske vlasti oko problema na koje svakodnevno upozoravaju građani putem izabranih vijećnika i predsjednika Vijeća mjesnih odbora - navode iz koalicije SDP-Reformisti-HSU.

Prisutnima su se i u Zbelavi i 4. mjesnom odboru obratili predsjednik Gradskog odbora SDP-a Miroslav Marković i predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin Natalija Martinčević.

- Kako bismo stvari mogli mijenjati na gradskom nivou i pokazati gradonačelniku i njegovoj koaliciji da nismo zadovoljni njihovom vlašću, potrebno je da se ujedinimo da i dalje ukazujemo na probleme u našim mjesnim odborima. Vrijeme je da građani iskažu svoje nezadovoljstvo ovakvom situacijom u Gradu Varaždinu – naglasio je Marković.

Martinčević se osvrnula na, kako je navela, "izostanak realizacije projekata putem fondova EU u Gradu Varaždinu ali i na situaciju u kojoj aktualna gradska vlast nema rješenja za smeće kojeg su u kampanji obećali da će riješiti".

- Puno obećanja smo čuli, ali nikako da s riječi prijeđu na djela. I dok se u Gradu gomilaju problemi, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća raspravljaju o glazbi na šetnici uz Dravu. Najnovija situacija u Gradu vezana je upravo uz problem kojeg je stvorio sam gradonačelnik. Državna komisija za postupak javne nabave poništila je odluku Gradskog vijeća da se van snage stavi Odluka o odabiru zajednice ponuditelja u postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja baliranog miješanog komunalnog otpada. Svi ti problemi veliki su udari na naše građane, a posebno na naše umirovljenike koji su pogođeni ne samo većim računima za smeće već i za komunalne usluge – naglasila je Martinčević, dodavši da Županija provodi brojne aktivnosti, projekte i ulaganja "kako bi život svim građanima bio ugodniji".

Prisutnima se obratio i Zdenko Zuber v.d. predsjednika Gradske organizacije HSU. Uz predsjednike gradskih organizacija, svoje kolege podržali su i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Nenad Koščak, potpredsjednici Gradske organizacije Reformista Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Luka Zrinski, tajnica Gradske organizacije Reformista Mirjana Soldatek i drugi.

reformisti_sdp_hsu_Zbelava_i_4_MO_1.JPG

reformisti_sdp_hsu_Zbelava_i_4_MO_2.JPG

reformisti_sdp_hsu_Zbelava_i_4_MO_3.JPG