Zdravka Grđan (lijevo) i Mirjana Kolarek Karakaš

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan predstavila kandidatkinju za svoju zamjenicu

Varaždinske vijesti | 19.3.2021. u 12:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na varaždinskom Korzu, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Zdravka Grđan, predstavila je kandidatkinju za svoju zamjenicu, dr. Mirjanu Kolarek-Karakaš.

Tijekom posljednja dva mjeseca od kako je najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu, Grđan je istakla naznake svog programa: od besplatne prehrane u školama za apsolutno svu djecu, smanjenje prireza do 50 % i najavu prostornog i razvojnog plana grada, a od danas, kako je najavila na konferenciji, kreće s predstavljanjem svog tima i programa.

- Danas uz svoju zamjenicu posebno ističem jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja, prvu takvu reformu koja kreće upravo iz Varaždina. Krećemo otvoreno i argumentirano za sve probleme i sve potrebe naših građana – istaknula je Grđan.

Vrijeme koje je pred nama traži sposobne, dokazano učinkovite, kompetentne osobe s rezultatima, upravljačkim i organizacijskim vještinama. Čistih ruku i čistog obraza, jer dosta je propalih eksperimenata na račun građana. Dosta je smeća. Dosta je klijentelizma i ortaštva. Dosta je dvoličnih i neiskrenih ljudi, koji nam pustim pričama vrijeđaju zdrav razum. Dosta je neozbiljnih ljudi bez sadržaja i konkretnog programa. Dosta je okretanja kaputa kako vjetar puhne. Vrijeme je da se odgovara za nerad, laži i netransparentnost, moglo se čuti.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice, dr. Kolarek-Karakaš specijalistica je za dječje bolesti, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, zamjenica predsjednice Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, predsjednica Koordinacijskog odbora "Županija prijatelj djece", članica Povjerenstva za pedijatriju pri Ministarstvu zdravstva.

- Moje područje djelovanja kao zamjenice gradonačelnice bit će zdravlje i socijalna skrb, briga za vulnerabilne skupine: djecu s teškoćama u razvoju, osobe starije životne dobi, socijalno deprivirane osobe te kao dio projekata u tom segmentu najavljujem otvaranje Centra za mentalno zdravlje, pomaganje umirovljenicima čija mirovina je niža od 4 000 kn, zdravstveni odgoj u vrtićima i školam,  jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja u kojoj će grad sufinancirati cijene vrtića s 50% za svako prvo dijete, a 100% za svako sljedeće. Isto tako na predviđeni iznos od 50% cijene vrtića imaju pravo i djeca koja ne pohađaju vrtić do svoje 3 godine života, bez obzira na to da li ga čuvaju ukućani, bake, djedovi ili tete čuvalice. To je jedna od pojačanih demografskih mjera našeg programa. – zaključila je Kolarek-Karakaš i najavila uskoro predstavljanje cjelovitog programa.