Zdravka Grđan (lijevo) i Mirjana Kolarek Karakaš

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan predstavila kandidatkinju za svoju zamjenicu

Varaždinske vijesti | 19.3.2021. u 12:19h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na varaždinskom Korzu, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Zdravka Grđan, predstavila je kandidatkinju za svoju zamjenicu, dr. Mirjanu Kolarek-Karakaš.

Tijekom posljednja dva mjeseca od kako je najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu, Grđan je istakla naznake svog programa: od besplatne prehrane u školama za apsolutno svu djecu, smanjenje prireza do 50 % i najavu prostornog i razvojnog plana grada, a od danas, kako je najavila na konferenciji, kreće s predstavljanjem svog tima i programa.

- Danas uz svoju zamjenicu posebno ističem jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja, prvu takvu reformu koja kreće upravo iz Varaždina. Krećemo otvoreno i argumentirano za sve probleme i sve potrebe naših građana – istaknula je Grđan.

Vrijeme koje je pred nama traži sposobne, dokazano učinkovite, kompetentne osobe s rezultatima, upravljačkim i organizacijskim vještinama. Čistih ruku i čistog obraza, jer dosta je propalih eksperimenata na račun građana. Dosta je smeća. Dosta je klijentelizma i ortaštva. Dosta je dvoličnih i neiskrenih ljudi, koji nam pustim pričama vrijeđaju zdrav razum. Dosta je neozbiljnih ljudi bez sadržaja i konkretnog programa. Dosta je okretanja kaputa kako vjetar puhne. Vrijeme je da se odgovara za nerad, laži i netransparentnost, moglo se čuti.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice, dr. Kolarek-Karakaš specijalistica je za dječje bolesti, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, zamjenica predsjednice Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, predsjednica Koordinacijskog odbora "Županija prijatelj djece", članica Povjerenstva za pedijatriju pri Ministarstvu zdravstva.

- Moje područje djelovanja kao zamjenice gradonačelnice bit će zdravlje i socijalna skrb, briga za vulnerabilne skupine: djecu s teškoćama u razvoju, osobe starije životne dobi, socijalno deprivirane osobe te kao dio projekata u tom segmentu najavljujem otvaranje Centra za mentalno zdravlje, pomaganje umirovljenicima čija mirovina je niža od 4 000 kn, zdravstveni odgoj u vrtićima i školam,  jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja u kojoj će grad sufinancirati cijene vrtića s 50% za svako prvo dijete, a 100% za svako sljedeće. Isto tako na predviđeni iznos od 50% cijene vrtića imaju pravo i djeca koja ne pohađaju vrtić do svoje 3 godine života, bez obzira na to da li ga čuvaju ukućani, bake, djedovi ili tete čuvalice. To je jedna od pojačanih demografskih mjera našeg programa. – zaključila je Kolarek-Karakaš i najavila uskoro predstavljanje cjelovitog programa.