Kako je bivši varaždinski gradonačelnik ponovno uvjerio sud da je USKOK u krivu? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako je bivši varaždinski gradonačelnik ponovno uvjerio sud da je USKOK u krivu?

Ivica Kruhoberec | 15.5.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

USKOK mijenja činjenični opis, međutim, i u ovome opisu nema nijedne činjenice, već sve potpuno nedokazane i neuvjerljive tvrdnje. Tako je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok započeo svoj završni govor pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda, koje ga je oslobodilo USKOK-ove optužbe da je zlouporabio položaj pogodovanjima, a za što bi primio mito. Taj, drugi uskočki postupak protiv Čehoka i ostalih okrivljenih, nazvan Carrington, tako je na najboljem punu da i pravomoćno završi u njegovu korist, kao što je onaj za bale.

Kako mu je to opet uspjelo? Vidi se to iz njegove obrane u kojoj se prvo osvrnuo na navode da je prilikom otvaranja ponuda za gradsko zemljište od 38.500 m 2 za POS u Jalkovečkoj ulici prisutnima u Gradskoj vijećnici rekao da posao trebaju dobiti Zagorje-Tehnobeton i Coning inženjering, koji bi svoju ponudu od 50 eura/m 2 spustili na 41 euro, a Stanoing i Meteor s 51 na 38 eura za kvadrat.

- USKOK navodi da smo se Bunić i ja prethodno dogovorili kako ćemo pogodovati Zagorju. A nema nijednoga dokaza da smo mi uopće ikada razgovarali prije samoga otvaranja ponuda - rekao je Čehok...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...