Još se čeka odluka o novom izvođaču radova za pročistač Varaždin Foto: VV arhiva / ilustracija

Još se čeka odluka o novom izvođaču radova za pročistač Varaždin

| 21.10.2023. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

Prošlo je mjesec dana otkako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dogradnju i rekonstrukciju varaždinskog pročistača (UPOV Varaždin).

DKOM je ujedno naložio Varkomu da ponovi postupak pregleda i ocjene ponuda, kao i da nadoknadi tvrtki Strabag AG troškove pokretanja žalbenog postupka u iznosu od 66.360,00 eura/499.989,42 kuna.

>> Poništena odluka o odabiru izvođača za pročistač Varaždin, što dalje?

Direktora Varkoma Brunu Istera upitali smo ima li kakvih novosti vezanih uz odabir izvođača radova te je li Varkom pokrenuo upravni spor pred Visokim upravnim sudom vezano uz tu odluku DKOM-a.

- Odlukom Državne komisije postupak javne nabave vraćen je na ponovni pregled i ocjenu ponuda. Naše stručne službe na čelu s povjerenstvom za konkretnu javnu nabavu procijenile su da je mnogo kvalitetnije svoje resurse usmjeriti na ponovni pregled i ocjenu dostavljenih ponuda i donošenje nove odluke o odabiru u skladu sa svim uputama Državne komisije. Ako će i nakon toga po žalbi od nekog od sudionika postupka Državna komisija donijeti odluku nepovoljnu za naručitelja, svakako ćemo koristiti sve raspoložive pravne lijekove protiv takve odluke - odgovorio nam je Ister.