GRAD VARAŽDIN Javna savjetovanja o suradnji s drugim JLS-ovima i ukidanju statusa javnog dobra

VV | 21.2.2024. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 20. veljače do 22. ožujka 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o postupku i načinu uspostavljanja i ostvarivanja suradnje Grada Varaždina s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama drugih država.

Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo je Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina kojom se postupak i način uspostavljanja suradnje Grada Varaždina s odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama Republike Hrvatske odnosno drugih država utvrđuje posebnom odlukom Gradskog vijeća.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 27.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 22. ožujka 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o postupku i načinu uspostavljanja i ostvarivanja suradnje Grada Varaždina s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama drugih država“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Također se do 22. ožujka 2024. godine provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja:

  • Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na novoj čk.br. 17632/2 u Ulici Đure Kuhara u Varaždinu

Vlasnik zemljišta s obje strane pješačkog prolaza predložio je zamjenu zemljišta odnosno prelaganje puta na zapadni rub njegove parcele, čime bi dobio građevnu parcelu potrebne veličine za izgradnju, a zadržao bi se pješački prolaz na novoj lokaciji zapadno od postojeće. 

  • Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na čk.br. 15618 u Cehovskoj ulici u Varaždinu

Kos invest d.o.o. uputio je pismo namjere Gradu Varaždinu u kojem navodi da je ovo trgovačko društvo zajedno sa Kos transporti d.o.o. vlasnik oko 100.000 m2 zemljišta u Cehovskoj ulici na kojem razvija djelatnost intermodalnog terminala s površinama za prekrcaj i prijevoz kontejnera. Uz parcelu koja se vodi kao nerazvrstana cesta, ova trgovačka društva su vlasnici svih parcela, pa je trajno prestala potreba za korištenjem ovog zemljišta kao ceste. 

  • Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na čk.br. 17802 u Ulici Antuna Branka Šimića u Varaždinu

Vlasnici parcela koje graniče s predmetnom parcelom upozorili su na činjenicu da se ovaj put više ne koristi od kad je uređena Ulica Đure Sudete i otvoren prolaz prema Ulici Marije Jurić Zagorke. Prolaz je zapušten, obrastao travom i korovom, a s obzirom na to da nije osvijetljen, u noćnim satima postaje opasan.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanja, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojevima 28, 29 i 30.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 22. ožujka 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..