Iz ŽUC-a poručuju da je za nadolazeću zimu sve spremno

| 11.11.2016. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

 Sve je spremno za nadolazeće zimsko razdoblje, osigurane su dovoljne količine soli, oko 4500 tona, i osigurano je minimalno 30 ekipa diljem Županije za održavanje i čišćenje cesta - naglasio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački na sastanku koji se održao jučer u Županijskoj palači.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, u čijoj je organizaciji sastanak održan, istaknuo je kako su sve zimske službe spremne za zimsko razdoblje te podsjetio kako ŽUC na području Županije nadzire gotovo tisuću kilometara cesta.

Sastanak je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je tom prilikom zahvalio svima na dolasku i rješavanju eventualnih problema vezanih uz rad zimskih službi.

Varaždinska je županija u koordinaciji sa svim službama osigurala sve potrebno kako bi zimska služba mogla normalno raditi. Sve je spremno i građani mogu biti sigurni da će sve službe odraditi svoj posao dok je na njima samo da poštuju zakonske propise u prometu i prilagode se vremenskim uvjetima - naglasio je zamjenik Alan Košić te zahvalio svim zimskim službama i njihovim djelatnicima koji svake godine za vrijeme zimskog razdoblja održavaju i čiste prometnice kako bi se promet mogao nesmetano odvijati.

Na sastanku je naglašeno kako 15. studenog, počinju vrijediti zimski uvjeti na cestama što podrazumijeva korištenje zimske opreme. Spomenuto posebno vrijedi za označene zimske dionice ceste, a to su državna cesta D2 od Dubrave Križovljanske do Varaždina i do autoceste A4, pa do Brezničkog Huma.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec naglasio je kako će tražiti da zimski uvjeti na cestama, a samim time i potrebna oprema ubuduće vrijede i na svim dionicama cestama, a ne samo spomenutim. Osim što bi spomenuto znatno olakšalo rad policijskim djelatnicima, poboljšalo bi i sigurnost svih sudionika u prometu. Također, tom se prilikom iz Policijske uprave svakako apeliralo na građane da na vrijeme stave potrebnu zimsku opremu, kako ne bi došlo do eventualnih problema na cestama.

Na sastanku, koji je održan s ciljem upoznavanja javnosti s planom održavanja kategoriziranih cesta na području Županije tijekom nadolazećeg zimskog perioda, sudjelovali su i predstavnici ostalih žurnih službi i institucija: Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Hrvatskih cesta Poslovne jedinice Varaždin, PZC-a Varaždin, Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, policijskih ispostava PU Varaždinske, predstavnici Grada Varaždina, Ministarstva prometa – prometne inspekcije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje-Područnog ureda Varaždin te ostali.

Galerija slika