Iz Grada reagirali na subotnji prosvjed: "Sve rečeno na skupu je bezočna laž" Foto: Krešimir Đurić

Iz Grada reagirali na subotnji prosvjed: "Sve rečeno na skupu je bezočna laž"

Varaždinske vijesti | 9.3.2020. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinske gradske uprave stiglo je priopćenje vezano uz prosvjed koji je u subotu, 7. ožujka, organizirala građanska inicijativa Varaždinsko smeće.

>> "Čehok je poput doktora koji čeka da mu Grad, kao bolesnik, umre, da bi mogao naslijediti bogatog pacijenta"

- Grad Varaždin neće se osvrtati na prosvjed jer način prenošenja poruka urlanjem i vikanjem kao i ukupni dekor prosvjeda s korištenjem predškolske djece za nošenje poruka ne zaslužuje da se time bavimo. Unatoč tome što se već dvije godine „hruste“ i pretenciozno hvale svojom ogromnom snagom u gradu, unatoč tome što po kućama dijele laži i besmislice, činjenica je da je na prosvjedu bilo jedva 150 građana, od čega barem 20-tak novinara te gotovo cijeli varaždinski SDP, njih 50-tak koji i dalje podržavaju politiku nečinjenja i nesposobnosti Markovića. Time su Varaždinci sve rekli o tome koliko vjeruju organizatorima prosvjeda - priopćili su iz Grada.

- Ono što je potpuno neprihvatljivo jest primitivan ispad organizatora prosvjeda Hrvoja Petrića koji prijeti i grozi se gradskim vijećnicima da će ih gađati trulima jajima i gnjilim paradajzom ako budu glasovali onako kako se njemu ne sviđa. To je otvoreni poziv na nasilje i na javno sramoćenje gradskih vijećnika, napada na instituciju Grada i to od čovjeka koji je upravo dobro zarađivao od te iste institucije. Sada kad više ne može „mlatiti pare“ na račun Grada, sad bi vijećnike gađao jajima i paradajzom. I to, uz činjenicu da su koristili predškolsku djecu, govori najbolje o primitivizmu na prosvjedu - navodi se u priopćenju.

- Što se tiče načina zbrinjavanja bala, o tome će Grad sve predočiti gradskim vijećnicima, a ne samoproglašenim pravnim i ekološkim „stručnjacima“. Niti se Grad zadužuje za 250 milijuna, niti se bale mogu odložiti, niti je bilo sukoba interesa, niti je istina da svoje mišljenje o svemu nisu dali kompetentni odvjetnici pa je stoga sve rečeno na skupu bezočna laž - stoji na kraju priopćenja.