Ivančani učili kako unaprijediti svoje prezentacijske i prodajne vještine Foto: Grad Ivanec

Ivančani učili kako unaprijediti svoje prezentacijske i prodajne vještine

I.D./Varaždinske vijesti | 15.3.2016. u 16:28h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Poslovnog kluba, Grada Ivanca i tvrtke Poslovna zona Ivanec, u ivanečkoj je Gradskoj vijećnici održana radionica "Kako razviti i unaprijediti svoje prezentacijske i prodajne vještine".

Radionicu je vodila Asja Lajtman Bosilj iz tvrtke AVUS, pod čijim su mentorstvom sudionici tijekom osmosatnog trajanja radionice učili o primjeni i unapređenju svojih komunikacijskih, prodajnih, pregovaračkih i prezentacijskih vještina. Koristeći tehnike brainstorminga, igranja uloga, grupne diskusije, razmjene mišljenja, upitnika samoprocjene te video isječke, petnaestak sudionika radionice aktivno je radilo na prepoznavanju komunikacijskih problema s kojima se susreću tijekom poslovnih sastanaka, s naglaskom na načine njihova rješavanja.

Među ostalim, sudionici su naučili kako ponuditi odgovarajući proizvod ili uslugu, podržati uslugu ili proizvod činjenicama i argumentacijom, kako istaknuti koristi za klijenta, kako se nositi s prigovorima, izgovorima i odbijanjima te kako pregovarati o cijeni.

Budući da istraživanja pokazuju da ljudi 55% informacija primaju govorom tijela, 38% intonacijom glasa, a tek 7% kroz riječi, tijekom radionice sudionici su usavršavali prezentacijske vještine kako bi se u budućim aktivnostima što efikasnije suočili sa svim prezentacijskim i poslovnim izazovima.

- Ova radionica tek je jedan u nizu edukacijskih i savjetodavnih skupova što ih za različite ciljne grupe u Gradskoj vijećnici učestalo organizira Grad u suradnji s partnerima - napominju iz Grada Ivanca.