ISTRAŽILI SMO Zašto vozači negoduju zbog nove regulacije semafora na raskrižju kod groblja Foto: Krešimir Đurić

ISTRAŽILI SMO Zašto vozači negoduju zbog nove regulacije semafora na raskrižju kod groblja

D.P./Varaždinske vijesti | 30.10.2017. u 18:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na raskrižju Hallerove aleje i ulice Ratimira Hercega kod varaždinskog groblja odnedavno je uvedena nova regulacija rada semafora kojom je interval od 60 sekundi produžen na 95 sekundi.

Kako su obrazložili u Gradu Varaždinu, cilj je bio poboljšanje protočnosti prometa, no sudeći prema reakcijama građana koji svakodnevno prolaze tom relacijom - plan nije uspio. Štoviše, građani ističu kako se stvaraju čepovi i velike gužve.

- Promjenom režima rada semafora dolazi do nenormalnih gužvi i moram čekati i četiri intervala da prođem u pravcu Optujske, a i s druge strane je kolona od groblja do semafora u Optujskoj što je je stvarno nedopustivo. Uz to, tu je još je i Konzum tj. bivši Mercator iz kojeg je praktično nemoguće izaći. Gradski vijećnik Neven Bosilj je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća tražio hitnu promjenu režima, a ovim putem se pridružujemo mi iz Vijeća 5. MO kao i svi građani koji sada puno više čekaju na ovom semaforu. Tražimo od Grada hitnu intervenciju kod nadležnih službi da se to riješi - napisao je još u rujnu Miroslav Marković, predsjednik Vijeća 5. Mjesnog odbora Varaždin.

Kako od Grada nije bilo odgovora na njihov apel, ovo je pitanje ponovno aktualizirao gradski vijećnik Neven Bosilj koji je na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje na koji je način napravljena nova regulacija rada semafora navedenom raskrižju, odnosno koja procedura je tome prethodila.

U Gradu su odgovorili kako je nova prometna regulacija, točnije novi režim semaforskog uređenja na navedenom raskrižju inicirao tadašnji gradski vijećnik Enriko Parlaj...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinkih vijesti

Označeno u