Isplata uskrsnica varaždinskim umirovljenicima počinje u četvrtak Foto: ilustracija / Pixabay

Isplata uskrsnica varaždinskim umirovljenicima počinje u četvrtak

I.D./Varaždinske vijesti | 10.4.2019. u 13:51h | Objavljeno u Aktualno

Umirovljenicima čija mirovinska primanja iznose do 2.000 kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama s invaliditetom koji imaju status nezaposlene osobe u evidenciji regionalnog ureda Zavoda za zapošljavanje Varaždin, Grad Varaždin je povodom uskrsnih blagdana odobrio novčanu pomoć u iznosu od 150 kuna.

Tako će 2.261 umirovljenika s područja Grada Varaždina, 263 korisnika osobne invalidnine prema popisu Centra za socijalnu skrb i 44 osoba s invaliditetom koji imaju status nezaposlene osobe, putem poštanskih uputnica dobiti "uskrsnicu" na adresu koju imaju prijavljenu kod nadležnih službi.

Za tu će se svrhu iz proračuna izdvojiti ukupno 385.200 kuna, a isplata "uskrsnica" počinje od četvrtka 11. travnja.

Reklamacije će se podnositi nakon Uskrsa, svaki radni dan od 8 do 10 sati, točnije od 23. travnja do 10. svibnja u Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Varaždin, Trg kralja Tomislava 1, telefon 402-589, 402-541 (Gradska vijećnica – Korzo).

Za reklamaciju je potrebno donijeti kopiju osobne iskaznice i OIB-a te kopiju zadnjeg odreska od mirovine. Reklamacije će se isplaćivati odmah putem blagajne, napominju iz Grada.