IPAK SE KREĆE Novi vlasnik zemljišta propalog Mundusa napokon uređuje prostor

| 15.1.2024. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Poslovni prostor niz godina kao najmoprimac koristi varaždinska tvrtka Tipos Resurs, koja se bavi otpadom, ali se oni uskoro sele na novu lokaciju. Znači li to da sadašnji vlasnik tvrtka Mundus Nova Projekt, sa sjedištem u Zagrebu, ima konkretne planove s tom lokacijom?

Na Podravskoj ulici u Varaždinu u tijeku je rušenje objekata unutar nekadašnjeg tvorničkog kompleksa tvornice namještaja “Mundus”, koja je tijekom Jugoslavije bila poznata pod nazivom “Florijan Bobić”. Riječ je o jednoj od najvećih parcela duž Podravske ulice, u kojoj je smješteno i niz drugih gospodarskih subjekata. Kompleks propale kompanije “Mundus” danas je u vlasništvu tvrtke Mundus Nova Projekt, sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka je osnovana 2022. godine, a kao vlasnik i direktor upisan je Luka Borić koji kaže da se dio objekata ruši, a dio sanira kako bi se koristili kao skladišni prostori. No, trenutačno ne otkrivaju svoje dugoročne planove s cjelokupnom nekretninom već će to, kako kaže, definirati nakon radova i “sagledavanja svih mogućnosti”.

Poslovni prostor niz godina kao najmoprimac koristi varaždinska tvrtka Tipos Resurs, koja se bavi otpadom, ali se oni uskoro sele na novu lokaciju. Prema podacima iz Katastra riječ je o katastarskoj čestici pod brojem 13944/1 ukupne površine od 120.336 četvornih metara. Od toga se oko 87.822 kvadrata odnosi na dvorišni prostor, a ostalo su građevine. Prema sadašnjem upisu na parceli se nalazi jedna kuća na adresi Podravska ulica broj 19 te 19 poslovnih zgrada i četiri gospodarske zgrade.

Da je opstao, Mundus bi ove godine slavio 132 godine svog postojanja.

Više o ovoj temi možete pronaći u novom broju Varaždinskih vijesti...