Indijski veleposlanik u Ludbregu razgovarao o mogućim poslovnim ulaganjima

S.B./Varaždinske vijesti | 15.2.2016. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

U radni posjet u Grad Ludbreg stigao je indijski veleposlanik u Hrvatskoj Nj. E. Sandeep Kumar. Najprije je održan sastanak u Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića, a potom su zajedno razgledali Restauratorski centar Ludbreg i župnu crkvu.

O daljnjim mogućnostima poslovnih ulaganja razgovaralo se i u tvrtki ACG Lukaps d.o.o.

- Veleposlanik je dobro upoznat s Ludbregom i ovdašnjim gospodarskim prilikama. Uostalom, naš Lukaps u vlasništvu je indijskog koncerna, a samo ove godine u planu imaju ulaganje preko 30 milijuna eura. Time je dokazana dobra gospodarska i poslovna suradnja Ludbrega i Indije koja vjerujem može biti još samo bolja. – naglasio je gradonačelnik Bilić.

Susret je samo dio gospodarskog kotača koji će se kako se nadaju gradski čelnici u skorijoj budućnosti još uspješnije okretati. U tu svrhu valjalo je višegodišnju težnju o uređenoj zoni Sjever provesti u djelo.

Podsjetimo, Gospodarska zona Sjever formirana je nedavno, odnosno prošle jeseni nakon što je za tu lokaciju izrađen i usvojen Urbanistički plan uređenja prostora. Grad je naručio izradu važnog prostorno-planskog dokumenta jer je posljednjih godina uočen nedostatak novih gospodarskih zona na području naselja Ludbreg, a i građevinskih parcela u postojećim zonama pošto je formiranje novih zona i nicanje gospodarskih i drugih poslovnih objekata preduvjet za daljnji gospodarski razvoj Ludbrega.  Gospodarska zona 'Sjever' obuhvaća površinu od oko 15,5 hektara sjevernije od naselja Ludbreg, na atraktivnoj je lokaciji  blizine državne prometnice i željezničkog kolodvora.

Kupci parcela imaju prigodu ostvariti lijepu olakšicu koju je Grad Ludbreg utvrdio u natječaju. Naime, pri sklapanju kupoprodajnog ugovora odabrani novi vlasnik parcele dužan je uplatiti najmanje 50 posto iznosa kupoprodajne cijene. No, za plaćanje preostalog dijela kupac će imati manju financijsku obvezu razmjerno broju radnika s prebivalištem na području Grada Ludbrega koje će tu zaposliti. – pojasnio je gradonačelnik Bilić.

Primjerice, 10 posto od kupoprodajne cijene ako će zaposliti do 5 radnika, zatim 20 posto za 6 do 10 radnika, 30 posto kupoprodajne cijene za 11-15 novozaposlenih, pa 40 posto za zapošljavanje 16-20 radnika, te 50 posto od kupoprodajne cijene za zapošljavanje više od 20 radnika koji žive na području Grada Ludbrega. Pored toga, kupac ostvaruje djelomično ili potpuno oslobođenje od plaćanja poreza na tvrtku, komunalne naknade i komunalnog doprinosa što je utvrđeno Odlukom o poticajnim mjerama za razvoj poduzetništva Grada Ludbrega.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci