Igor Klopotan predsjednik novoosnovanog 8. ogranka HNS-a u Varaždinu

vv | 28.2.2017. u 18:52h | Objavljeno u Aktualno

Na osnivačkoj Skupštini 8. ogranka HNS-a Podružnice Varaždin održanoj u subotu, za predsjednika je jednoglasno izabran dr.sc. Igor Klopotan, inače predsjednik Vijeća 4. mjesnog odbora grada Varaždina. Igor Klopotan je doktor ekonomskih znanosti, ima više od 20 objavljenih znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima, te je aktivno sudjelovao na više od 20 međunarodnih znanstvenih konferencija u proteklih desetak godina.

Zaposlen je na Sveučilištu Sjever, član je Hrvatskog društva ekonomista, Hrvatske udruge za odnose s javnošću, te je član Programskog odbora Međunarodne znanstvene konferencije ENTRENOVA (ENTerprise REsearch InNOVAtion Conference).

Osnivanje 8. ogranka HNS-a Podružnice Varaždin uslijedilo je nakon što je 4. MO u studenom donio odluku o izdvajanju dijela područja u zasebni mjesni odbor. Razlog tome je jer je 4. MO brojem stanovnika (11.064 stanovnika) i svojim širenjem postao prevelik za upravljanje iz jedne jedinice mjesne samouprave.

Plan podjele mjesnog odbora usuglašen je sa svim političkim strankama, Gradom Varaždinom i Državnom geodetskom upravom. Podjela mjesnog odbora će se provesti formalno pravno prije slijedećih izbora za Vijeća mjesnih odbora 2019. godine.

- Nama je zadatak da se pripremimo za izdvajanje, te da profiliramo ljude koji će moći ponuditi plan i program na izborima i uz dovoljnu podršku ponuditi predsjednika Vijeća 8. mjesnog odbora. Tu prije svega računamo na naše mlade i visokoobrazovane članove koji će postati prepoznatljivi kroz rad ogranka i kroz moj angažman u Vijeću mjesnog odbora u ovom mandatu - rekao je Klopotan.

- Posebnu pažnju ćemo posvetiti obnovi i proširenju 6. OŠ, za što se zalažemo već više od četiri godine. Valja napomenuti da su u proračunu za 2017. godinu bila osigurana sredstva za 6. OŠ, no neizglasavanjem proračuna projekt se neće ostvariti u ovoj godini. Predložili smo i način uređenja „Sveučilišnog parka“ između zgrada Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar, na način da se napravi moderan park s „pametnim klupama“, prvi u našem gradu. Razvojni prioriteti su nam uređenje naselja i stanovanje, komunalno gospodarstvo, zaštita i unapređenje prirodnog okoliša, promet, održavanje javnih cesta - istaknuo je.

Također je važno, dodao je, izgraditi igralište i park u naselju Grabanice. Novi 8. MO će, prema dogovoru sa gradonačelnikom, prostorije dobiti u Grabanicama.

- Rad 8. ogranka HNS-a u Varaždinu će se bazirati na gore navedenim smjernicama, s time da će nam biti jedan od strateških ciljeva uključivanje što više mladih ljudi u rad ogranka – zaključio je Klopotan te istaknuo kako je cilj profilirati mlade stručnjake, koji će se kandidirati na listi za izbore za vijeća mjesnih odbora.

Označeno u