Igor Klopotan predsjednik novoosnovanog 8. ogranka HNS-a u Varaždinu

vv | 28.2.2017. u 18:52h | Objavljeno u Aktualno

Na osnivačkoj Skupštini 8. ogranka HNS-a Podružnice Varaždin održanoj u subotu, za predsjednika je jednoglasno izabran dr.sc. Igor Klopotan, inače predsjednik Vijeća 4. mjesnog odbora grada Varaždina. Igor Klopotan je doktor ekonomskih znanosti, ima više od 20 objavljenih znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima, te je aktivno sudjelovao na više od 20 međunarodnih znanstvenih konferencija u proteklih desetak godina.

Zaposlen je na Sveučilištu Sjever, član je Hrvatskog društva ekonomista, Hrvatske udruge za odnose s javnošću, te je član Programskog odbora Međunarodne znanstvene konferencije ENTRENOVA (ENTerprise REsearch InNOVAtion Conference).

Osnivanje 8. ogranka HNS-a Podružnice Varaždin uslijedilo je nakon što je 4. MO u studenom donio odluku o izdvajanju dijela područja u zasebni mjesni odbor. Razlog tome je jer je 4. MO brojem stanovnika (11.064 stanovnika) i svojim širenjem postao prevelik za upravljanje iz jedne jedinice mjesne samouprave.

Plan podjele mjesnog odbora usuglašen je sa svim političkim strankama, Gradom Varaždinom i Državnom geodetskom upravom. Podjela mjesnog odbora će se provesti formalno pravno prije slijedećih izbora za Vijeća mjesnih odbora 2019. godine.

- Nama je zadatak da se pripremimo za izdvajanje, te da profiliramo ljude koji će moći ponuditi plan i program na izborima i uz dovoljnu podršku ponuditi predsjednika Vijeća 8. mjesnog odbora. Tu prije svega računamo na naše mlade i visokoobrazovane članove koji će postati prepoznatljivi kroz rad ogranka i kroz moj angažman u Vijeću mjesnog odbora u ovom mandatu - rekao je Klopotan.

- Posebnu pažnju ćemo posvetiti obnovi i proširenju 6. OŠ, za što se zalažemo već više od četiri godine. Valja napomenuti da su u proračunu za 2017. godinu bila osigurana sredstva za 6. OŠ, no neizglasavanjem proračuna projekt se neće ostvariti u ovoj godini. Predložili smo i način uređenja „Sveučilišnog parka“ između zgrada Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar, na način da se napravi moderan park s „pametnim klupama“, prvi u našem gradu. Razvojni prioriteti su nam uređenje naselja i stanovanje, komunalno gospodarstvo, zaštita i unapređenje prirodnog okoliša, promet, održavanje javnih cesta - istaknuo je.

Također je važno, dodao je, izgraditi igralište i park u naselju Grabanice. Novi 8. MO će, prema dogovoru sa gradonačelnikom, prostorije dobiti u Grabanicama.

- Rad 8. ogranka HNS-a u Varaždinu će se bazirati na gore navedenim smjernicama, s time da će nam biti jedan od strateških ciljeva uključivanje što više mladih ljudi u rad ogranka – zaključio je Klopotan te istaknuo kako je cilj profilirati mlade stručnjake, koji će se kandidirati na listi za izbore za vijeća mjesnih odbora.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci