I varaždinski branitelji spremaju se na prosvjed koji bi se trebao održati u Vukovaru Foto: Krešimir Đurić

I varaždinski branitelji spremaju se na prosvjed koji bi se trebao održati u Vukovaru

| 1.10.2018. u 13:49h | Objavljeno u Aktualno

Udruga veterana 7. gardijska brigada “Puma” prijavit će projekt “Zajedno” na program, odnosno natječaj “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda te je nedavno uputila poziv svim hrvatskim braniteljima s područja Varaždinske i Međimurske županije da se jave ako im je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih aktivnosti.

- Mnogo branitelja i članova njihovih obitelji, osobito roditelja poginulih i preminulih branitelja ne mogu samostalno obavljati svakodnevne kućanske poslove. Naša udruga već je neko vrijeme željela provesti takav projekt, međutim, dosad ga nismo imali odakle financirati - istaknuo je tajnik udruge “Puma” Igor Tkalec.

Cilj je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, a program se sastoji od tri osnovna elementa - pružanje usluga psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te stradalnicima Domovinskog rata, pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, gdje su korisnici hrvatski branitelji, te pružanje usluga zdravstvene skrbi hrvatskim braniteljima.

Inače, i varaždinski branitelji spremaju se na prosvjed koji bi se 13. listopada trebao održati u Vukovaru. Prosvjed organizira vukovarski gradonačelnik koji tvrdi da je isključivi cilj rasvjetljavanje ratnih zločina, iako postoje i oni koji smatraju da je riječ o političkom obračunu unutar HDZ-a ili čak pokušaju rušenja Vlade.

- Sve udruge gardijskih postrojbi složile su se da će podržati prosvjed u Vukovaru. S obzirom da već imamo upite, zajedno s podružnicom Tigrova organizirat ćemo odlazak u Vukovar, no ljudi će sami podmiriti sve troškove. Nas ne zanima sve ovo što se polemizira, politika i rušenje Vlade, za nas je ključna ideja prosvjeda, a to je da intitucije počnu raditi svoj posao i da se procesuiraju ratni zločini. Ne zanima nas politika, idemo dati podršku svim ljudima kojima je naneseno zlo - rekao je predsjednik udruge “Puma” Robert Puja.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u