I saborska zastupnica N. Martinčević osudila napad na novinara tijekom prosvjeda protiv Covid-potvrda

| 21.11.2021. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

O jučerašnjim prosvjedima u Zagrebu protiv Covid-potvrda oglasila se i saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević osudivši napad na novinara RTL-a. Svoje stajalište iznijela je na svom Facebook profilu.

- Kao predsjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, kao saborska zastupnica ali prije svega kao građanka koja želi živjeti u slobodnoj i tolerantnoj državi, najoštrije osuđujem jučerašnji napad na novinara RTL-a.

Sloboda nije ugrožavanje slobode i prava drugih, sloboda nije nasilje nad drugima i sloboda svakako nije ugrožavanje zdravlja odgovorne većine koja želi zaštititi sebe i druge! U Hrvatskoj imamo preko 10.000 umrlih od ili sa COVID-om, preko 2.500 hospitaliziranih i preko 320 oboljelih na respiratorima. Danas je preminulo 65 osoba.

Drugi bolesnici zbog ovakvog pritiska na bolnice, liječnike i sestre ne mogu dobiti adekvatnu skrb. Ljudi danas zbog ograničenja ne mogu normalno raditi i živjeti. Ako cijepljenjem i COVID potvrdama možemo spriječiti ili barem ublažiti ovu situaciju - učinimo to i pomognimo ljudima oko sebe! Prosvijed je svakako pravo na drugačije mišljenje ali ne na način da njime vršimo nasilje i ugrožavamo zdravlje drugih na više načina. A svakako je tužno kada se i ovakva situacija koristi kao politička platforma onih koji bi za par glasova bili spremni ugroziti zdravlje većine.