Hrvoje Petrić: "Habijan ne može svakog mjeriti HDZ-ovskim metrom"

Varaždinske vijesti | 1.2.2022. u 18:07h | Objavljeno u Aktualno

Na navode koje je iznio gradski vijećnik HDZ-a Damir Habijan danas je priopćenjem reagirao Hrvoje Petrić.

>> Habijan sumnja da je Hrvoje Petrić u konfliktu interesa zbog majke oko odluke o Vis konfekciji

Priopćenje Hrvoja Petrića donosimo u cijelosti:

"Javljam se ponukan navodima članaka koji su danas objavljeni u lokalnim medijima, a u kojima gradski vijećnik HDZ-a Damir Habijan iznosi optužbe na moj račun.

Prije svega, nitko od vijećnika platforme „Budimo grad“ nije, ni posredno ni neposredno, dioničar Vis konfekcije. Moja majka, gđa. Biserka Petrić u tom društvu, u kojem je zaposlena preko 40 godina, drži oko 12% dionica te je jedan od 131 dioničara. Najveći dioničar društva je (posredno i neposredno) obitelj gosp. Davora Patafte. Svi koji prate moj rad i rad platforme „Budimo grad“ dobro su upoznati s kritičkim pristupom u pogledu poslova Davora Patafte s Gradom Varaždinom, pa je sasvim jasno da ako nekome ne bismo nikad pogodovali, to je upravo – Davor Patafta.

Smatram da je ovdje najbitnije istaknuti razlog zbog kojeg sam podržao ovu odluku. Smisao i cilj odluke jest u tome da se nekad industrijska zona, a u kojoj je u međuvremenu prestala proizvodnja, prenamijeni u stambeno naselje sa svim popratnim sadržajima. Odluka kojom se omogućuje preobrazba nekadašnjeg industrijskog kompleksa u interesu je grada i svih građana. Njome se nikome ne pogoduje, već se provodi ono što je još prije 15 godina zacrtano, a nikad provedeno.

S druge strane, Damir Habijan, a ni drugi vijećnici HDZ-a, nisu ni jednom riječju dali do znanja zašto odluku neće podržati. Zašto je ta odluka loša za Varaždin i Varaždince? Gdje je korist za pojedince, ili šteta za Varaždin u tome da privatna firma na svom privatnom zemljištu, svojim novcem plati izradu urbanističkog plana uređenja, koji Grad Varaždin nije izradio u 15 godina važenja GUP-a? Konstruktivni Damir Habijan o tome nije rekao ništa. Nije ga briga za firmu koja godinama uredno plaća komunalnu naknadu za neiskorištene nekretnine, nije ga briga za 131 dioničara i poduzetnike na koje se tako često poziva, nije ga briga za razvoj (njegovog) kvarta, brinu ga jedino – Budimo grad i Petrić.

Konačno, gđa. Petrić je jedan od sedamdesetak donatora naše kampanje, i daleko od toga da je bila najveći, kako lažno navodi Damir Habijan. Znamo da je u njegovoj stranci uobičajeno i vraćanje usluga i rasprodaja za sitan novac, ali ne može svakog mjeriti HDZ-ovskim metrom."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci