Hrvatski suverenisti: Za Škoru, predsjednika koji donosi nužne promjene, a ne priče

vv | 23.11.2019. u 16:56h | Objavljeno u Aktualno

Svi koji su za stvarne, dugo očekivane promjena za kojima Hrvatska vapi, što najbolje potvrđuje broj iseljenih, ali i rastuće nezadovoljstvo ostalih uslijed zaostajanja za usporedivim državama, trebali bi dati potpis za kandidaturu, a 22. prosinca i glas za dr. sc. Miroslava  Škoru, poručuju Hrvatski suverenisti, koji u Varaždinu prikupljaju potpise za Škorinu kandidaturu na Franjevačkom trgu, ispred bivše robne kuće Varteks.

Od svih kandidata za predsjednika RH, kako ukazuju, Škoro se prvi i u biti dosada jedini založio za ozbiljnije redefiniranje predsjedničke pozicije, i to ne samo zbog toga što postoji veliki nesklad između izravnog biranja predsjednika i njegovih skromnih ovlasti - koje se svode na šetnju, priče i druge protokolarne obveze, izuzev u vanjskim poslovima i vojsci - nego još i više što je sve očitije da dosada vladajuće političke elite nisu sklone ili nevoljko provode nužne promjene.

-Nakon niza razočarenja nečinjenjem ili presporim činjenjem političkih elita, uvjereni smo da je upravo predsjednik, ukoliko mu se dadu primjerene ovlasti, taj koji može potaknuti promjene da stane iseljavanje iz naše zemlje, da svima bude bolje, a ne samo nekima, da se uspostavi prava trodioba vlasti koja je sada narušena jer izvršna vlast uvelike utječe na zakonodavnu, a ni tu ne staje. Dakle, sa ili nikad, veli Željko Sačić.

Hrvatske suvereniste veseli da se njihovi stavovi sve više prepoznaju. Kako ukazuju, iako kao stranka postoje ni dva tjedna, došli su potpore od 3,5% birača, što je peta pozicija, odnosno odmah iza HDZ-a, SDP-a, NL Kolakušić i Mosta.