Hoće li nakon deset godina vjerovnici Stanoinga konačno postići dogovor ili slijedi stečaj? Foto: VV arhiva / ilustracija

Hoće li nakon deset godina vjerovnici Stanoinga konačno postići dogovor ili slijedi stečaj?

| 27.2.2023. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li vjerovnici Stanoinga, nekada najvećeg investitora u stanogradnji sjeverozapadne Hrvatske, uspjeli dogovoriti i sklopiti predstečajnu nagodbu ili će se desetogodišnja agonija posrnulog poduzeća završiti stečajem, trebalo bi biti poznato ovih dana, a nakon ročišta za sklapanje predstečajne nagodbe koje je, sukladno presudi Visokog trgovačkog suda, održano na varaždinskom Trgovačkom sudu, unatoč prijedlozima da se ono odgodi, a cijeli postupak opet prekine.

Na ročište, koje je bilo održano 22. veljače, za Stanoing nije došao nitko. Ni opunomoćenik, budući da je dosadašnjeg odvjetnika Gorana Ficka opozvao direktor Denis Pavlica, a onda je i on dao ostavku, i to tjedan dana prije prošlotjednog ročišta.

Pavlic je u ostavci naveo da ga "Trgovačkog suda u Varaždinu prisiljava na potpisivanje predstečajne nagodbe, iako se ne može ispuniti zbog promijenjenih okolnosti". Štoviše, kako naglašava, nagodba bi "bila dovođenje u zabludu vjerovnika" bez izmjena plana predstečajne nagodbe, koji se Stanoingu "ne dopušta promijeniti, odnosno sud ne želi prekinuti postupak do donošenja odluke po prijedlogu dužnika pred FINA-om.

Što je još naveo u ostavci i kako je prošlo izjašnjavanje vjerovnika, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u