HNS podržava bilo koje rješenje za bale, ako ono ne donosi povećanje cijena za građane

| 4.3.2019. u 10:37h | Objavljeno u Aktualno

 - Naš je osnovni zadatak vratiti varaždinsku podružnicu tamo gdje pripada uz pomoć novih mladih ljudi i biti politički korektan i pristojan, jer ono što se danas događa u Gradu je sve samo ne ono što sam naveo. To se prvenstveno odnosi na ono što je SDP učinio vezano za gradskog vijećnika. Ta se njihova nekorektnost očitovala i dok sam bio u Vladi između 2012. i 2016. godine. Tada je HNS nudio rješenje za bale, a ministar zaštite okoliša je bio iz SDP-ove kvote. Njima tada nije bilo u interesu da se nađe rješenje za bale već su to iskoristili za prikupljanje političkih poena. Stvarno više ne mislim polemizirati na tu temu i danas podržavam bilo koje rješenje za bale ali na način da nema povećanja cijena za građane - istaknuo je predsjednik županijskog HNS-a Alen Leverić na današnjoj konferenciji za medije. Leverić je ujedno preuzeo funkciju povjerenika gradskog HNS-a do izbora za novog predsjednika varaždinskog HNS-a. 

Kao što je istaknuo i na nedavnoj Izbornoj skupštini HNS-a Varaždinske županije, cilj im je ponovno "osvojiti i Franjevački trg" tj. dobiti varaždinskog župana. 

Osvrnuo se i na aktualne polemike vezano za gradske prostore i kafiće u središtu grada. Bez komentiranja pojedinih slučajeva, Leverić ističe da se generalno treba razmišljati o revitalizaciji gradske jezgre u gospodarskom smislu jer ona više nije živa.

- Na gradskim je vlastima da osmisle način na koji se gradska jezgra može revitalizirati. Kao HNS možemo ponuditi nekoliko modela, kroz potpore, subvencije i razne fondove, što bi donijelo nova zapošljavanja i novi život - ističe Leverić koji je govorio i o gradskoj tvrtci Čistoća

- Odgovornost je na Upravi društva i tu se traže rezultati ali njih nema. Kad se dubinski sagleda poslovanje tvrtke i rezultati za 2017. i 2018. godinu, vidi se da ne ide u dobrom smjeru. Još je gora činjenica što u Nadzornom odboru Čistoće ima 11 članova. To treba apsolutno smanjiti jer niti veće korporacije nemaju više od 5, maskimalno 7 članova, a kamoli 11. Ne ulazim u iznose naknada, ali mi nije jasno kako netko može uopće funkcionirati s 11 članova NO-a - pita se Leverić koji predlaže da se izradi potpuno novi konceprt razvoja Čistoće i model koji će građanima omogućiti da se pitanje odvoza otpada riješava na nabezbolniji način jer su "ove pretumbacije cijena gore - dole neozbiljne", smatra Leverić.

 

 

Označeno u