HNS-ove općine i gradovi varaždinskoj bolnici donirale 400 tisuća kuna

J.Š./ Varaždinske vijesti | 10.11.2020. u 17:49h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u Varaždinskoj županiji, HNS-ovi gradonačelnici i načelnici uplaćuju donacije Općoj bolnici Varaždin koje će dosegnuti iznos od 400 tisuća kuna.

Gradovi Ivanec i Lepoglava te općine Breznički Hum, Cestica, Sračinec, Maruševec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Klenovnik i Beretinec ujedinili su se i donirali novčana sredstva svih žitelja s područja spomenutih općina i gradova, kako bi pomogli u nabavi opreme nužne za liječenje pacijenata oboljelih od virusa COVID-19.

- Ovih dana svjedočimo velikoj brojci novozaraženih u našoj županiji. Nažalost, dio oboljelih zahtjeva bolničko liječenje, čime se stvorio veliki pritisak na naš zdravstveni sustav. Kako bismo pomogli varaždinskoj bolnici i svim djelatnicima koji ulažu nadljudske napore da bolesnicima pruže adekvatnu zdravstvenu skrb, odlučili smo prikupiti sredstva i donirati ih za nabavu neophodne opreme – poručili su HNS-ovi gradonačelnici i načelnici.

Istaknuli su kako je ovo vrijeme koje poziva na solidarnost i zajedništvo, stoga je važno da se svi pridržavamo epidemioloških mjera kako bismo zaštitili one najugroženije, ali i omogućili održivost zdravstvenog sustava koji puca po šavovima.

- Ujedno zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima koji u ovoj krizi podnose najveći teret i žrtvu. Vjerujemo da zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem možemo pobijediti ovu ugrozu, pa pozivamo građane da poštuju mjere i izbjegavaju okupljanja za dobrobit cijele zemlje – istaknuli su HNS-ovci.

Također su suglasni da nije potrebno provoditi mjere poput policijskog sata, već apeliraju na vodstvo županije da se više brine za svoje ustanove i upravljanje njima, a manje širi paniku među svojim žiteljima. Osim toga, nepotrebno je vršiti dodatni pritisak na gospodarstvenike koji su već dosta opterećeni ovom COVID krizom. Potrebno je više apelirati na žitelje da se pridržavaju donesenih mjera, a manje širiti psihozu i pritisak.

Označeno u