HNS: Je li gradonačelnik Bosilj stvarno nesposoban ili samo namjerno obmanjuje birače?

vv | 25.3.2024. u 16:06h | Objavljeno u Aktualno

- Podružnica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata grada Varaždina poziva gradsku vlast da iskoriste višak prihoda od poreza na financiranje predškolskog odgoja i pomognu roditeljima Grada Varaždina - smatra HNS Varaždina u svom priopćenju vezano uz odluku o povećanju stope poreza na dohodak na 22% i 33% za 2024. godinu, kao i izmjene i dopune Proračuna Grada Varaždina za 2024. godinu, zbog povećanja prihodovne strane.

- Podružnica Hrvatske narodne stranke Grada Varaždina sa čuđenjem sluša nedavne izjave gradonačelnika Nevena Bosilja u vezi s povećanjem stope poreza na dohodak. Odluka o povećanju stope na 22 i 33 posto, pod izgovorom pokrivanja gubitaka prihoda zbog ukidanja prireza, izaziva sumnju u transparentnost i odgovornost gradske uprave - istaknuli su u svom priopćenju.

- Imali smo priliku vidjeti u utorak da je već na red došao prvi rebalans proračuna. Nekako je prošlo ispod radara javnosti da je u rebalansu povećan planirani iznos prihoda od poreza za 5 milijuna eura. Tako rani rebalans i ovo povećanje od gotovo 20% u odnosu na prethodnu godinu ukazuje na vjerojatnost novog rebalansa za nekoliko mjeseci i dodatnu potrebu povećanja plana prihoda (po nekim izračunima i do 1,5 milijuna eura), što dovodi u pitanje istinitost gradonačelnikovih izjava - javljaju iz HNS-a.

- Gradonačelnik Bosilj također tvrdi da će se stope poreza smanjiti nakon izbora na kojima najavljuje pobjedu svoje stranke, obećavajući besplatne vrtiće i smanjenje stope poreza na dohodak. Postavlja se pitanje: ako je gradonačelnik Bosilj uvjeren u pobjedu svoje stranke i smanjenje poreznih stopa, zašto već sada ne učini vrtiće besplatnima? Potrebna sredstva od 2 milijuna eura su, kao što možemo vidjeti, dostupna u proračunu. Ovaj nedostatak akcije sugerira da gradonačelnik ili nije sposoban provesti obećano ili namjerno obmanjuje birače. Hrvatska narodna stranka Varaždin poziva građane da na izborima daju svoj glas odgovornim i sposobnim kandidatima koji će raditi transparentno i u interesu građana. Zajedno gradimo bolju budućnost! - zaključili su iz HNS-a.