HNS: "Dok se Čačić belji, ministrica Divjak donosi novih 100 milijuna kuna u Varaždinsku županiju" Foto: HNS Varaždinske županije

HNS: "Dok se Čačić belji, ministrica Divjak donosi novih 100 milijuna kuna u Varaždinsku županiju"

VV | 2.7.2020. u 10:29h | Objavljeno u Aktualno

- Najpoznatiji scenski izvođač Varaždinske županije, samoprozvani župan koji radi 15 minuta dnevno, pohvalio se nedavno s dva regionalna centra kompetentnosti i 100 milijuna kuna iz EU fondova. Jedini je problem u svemu tome što je taj novac osigurala ministrica Divjak u sklopu povijesnog financiranja strukovnog obrazovanja s 1,8 milijardi kuna u tri godine svojeg mandata i ti će ugovori biti dodijeljeni u petak u centru EU-a posljednjih šest mjeseci, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici - oglasili su se iz županijskog HNS-a priopćenju.

Nastavljaju kako su se već navikli na divljačko beljenje i scenske nastupe neradnika Čačića te ih još jedan primjer jeftinog politikantstva ne iznenađuje, ali ponovno šalje slikovitu poruku građankama i građanima sjevera kako nisko i jalovo može pasti jedan 71-godišnjak.

- Podsjećamo, Varaždinskoj županiji odobreno je novih 100 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, za uspostavu dvaju Regionalnih centara kompetentnosti: Medicinskoj školi Varaždin i Srednjoj školi "Arboretum Opeka“. S obzirom da je još u veljači ugovoreno 60 milijuna kuna za infrastrukturne radove, za rekonstrukciju dvorca Opeka te dogradnju Medicinske škole, u Regionalne centre kompetentnosti bit će uloženo čak 160 milijuna kuna EU sredstava - ponovno iz istog projekta kojeg je na razini Vlade vodilo Ministarstvo Blaženke Divjak, a ne prvi beljitelj Varaždinske županije. Ogromna ulaganja u oba centra će učenicima značiti nove laboratorije, dogradnju i opremu, kao i nove kurikulume i programe u kojima sudjeluju poslodavci, tako da će se znanje iz zdravstva i poljoprivrede primjenjivati u praksi - to se zove reforma strukovnog obrazovanja koje je do ministrice Divjak bilo nepravedno zaboravljeno - navode u priopćenju.

Označeno u