HDZ Varaždinske županije danas je započeo prikupljati potpise za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović

MGA/VV | 22.11.2019. u 18:52h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska demokratska zajednica u Varaždinskoj županiji u petak je počela s prikupljanjem potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović za novi predsjednički mandat. Prikupljanje potpisa počelo je na štandu na Franjevačkom trgu u Varaždinu gdje su bili predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

– U narednih desetak dana prikupljamo potpise, a cilj nam je prikupiti 10.000 potpisa. Sve naše gradske i općinske organizacije su uključene u prikupljanje. Nakon toga kreće kampanja. Smatram da smo za kampanju spremni i očekujemo pobjedu naše kandidatkinje, aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović – izjavio je Stričak.

– Kad se pogleda međunarodna scena, ona je doslovno postala hrvatski brend, cijenjena i prepoznatljiva diljem svijeta. Njezina spontanost, pokazivanja osjećaja joj je zasigurno prednost. Mandat je odradila odlično. Tijekom prošle kampanje isticao sam da Hrvatska dobiva prvu predsjednicu. Sada idemo po novi mandat i prikupljanje ovih potpisao je početak drugog predsjedničinog mandata, jer Hrvatska zna – naglasio je Stričak.

Državnom izbornom povjerenstvu potpisi i kandidature predaju se do ponoći 3. prosinca, a nakon toga DIP ima rok od 48 za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika. Potom službeno kreće izborna promidžba. Prikupljanje potpisa odvijat će se na štandu na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a počelo je danas, u petak, 22. studenog, u 9.30 sati.