HDZ uputio dopis HSU-u i aktualizirao pitanje besplatnog prijevoza umirovljenika

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.11.2016. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

HDZ Varaždinske županije poslao je dopis Hrvatskoj stranci umirovljenika vezano na odluku o besplatnom prijevozu umirovljenika na području županije. Naime, odluku je HDZ već nekoliko puta želio uvrstiti u dnevni red sjednice županijske skupštine, no to im nije uspjelo. 

Dopis HDZ-a upućen HSU-u prenosimo u cijelosti: 

Poštovani,

u prošloj godini Varaždinska županija je pokrenula pilot projekt besplatnog prijevoza osoba starijih od 65 godina i umirovljenika na svim redovnim županijskim linijama na području cijele županije.

Korisnici toga projekta su ga ocijenili dobrim i nije jasno zbog čega se s njim nije nastavilo. Naime, stječe se dojam da je navedeni projekt, a s obzirom da se provodio u vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore, poslužio samo za pridobivanje umirovljeničkih glasova. Odmah nakon izbora je prekinuti.

Klub vijećnika HDZ- s namjerom da se projekt „legalizira“ predložio donošenje Odluke o pravu na besplatan prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije.

Navedeni prijedlog Odluke pokušali smo u Dnevni red skupštine uvrstiti u dva navrata i to 22. prosinca 2015. godine i 26. rujna 2016. godine, ali bezuspješno. Naime skupštinska većina SDP - HNS – HSU bili su protiv.

Stoga Vam u privitku ovog dopisa dostavljamo sadržaje potrebne za donošenje općeg akta, te prijedlog Odluke. Molim Vas da proanalizirate prijedlog Odluke pa po potrebi je izmijenite i potom Vi predložite u Županijsku skupštinu Varaždinske županije na razmatranje i donošenje. Vrlo rado Vam prepuštamo našu inicijativu, jer su nam u ovom slučaju važniji umirovljenici od stranačkih interesa.

S poštovanjem, 

Predsjednik:

Anđelko Stričak, mag.oec.