HDZ: Očekivali smo da će nas se u Varaždinu ipak više vrednovati, iako smo napravili pomak

| 18.4.2024. u 12:13h | Objavljeno u Aktualno

Kao čovjek i dugogodišnji načelnik nisam, primjerice, očekivao snimanje spotova u kojima nas nazivaju kriminalcima i lopovima oni, koji su nas prije koji mjesec molili za sastanke s premijerom i lobiranje za njihove projekte. To možemo oprostiti, ali nećemo zaboraviti, iako su nam već tijekom noći poručivali da je kampanja gotova i da sve zaboravimo, poručio je Horvatić

HDZ Varaždinske županije zadovoljan je rezultatima parlamentarnih izbora, kako na nacionalnoj razini, gdje je uvjerljivi pobjednik sa 61 mandatom, tako i u III. izbornoj jedinci, budući da nam je tu bio cilj osvojiti pet mandata, kao i prije četiri godine, poručio je Anđelko Stričak, predsjednik HDZ Varaždinske županije i varaždinski župan, zahvalivši volonterima na radu i biračima na odazivu, posebno onima koji su dali glas njihovoj listi i koalicijskih partnera.

Čestitao je izbornom stožeru, kao i svim izabranim kandidatima, koji su dobili povjerenje glasača.

- U Varaždinskoj županiji HDZ je s koalicijskim partnerima odnio pobjedu u 11 općina i tri grada, odnosno skoro pola JLS-a. U Varaždinu imamo rast s 15 na 22 posto, a u županiji smo osvojili ukupno 26.050 glasova, što je dobar kapital za iduće izbore. Tim više što, ako pogledate programom Sigurna Hrvatska od prije četiri godine, vidjet ćete da smo ostvarili više od obećanog, odnosno obećavamo manje, a ostvarujemo više. Stoga vjerujem da će kroz četiri godine biti ostvareno više nego što je sada u programu Za sve izazove pa i puno više. Prioritet će nam biti daljnji rast plaća i mirovina, ulaganja te sigurnost i stabilnost. Tako gradimo povjerenje birača jer treba ostvariti obećano, a najlakše je cmizdriti, ustvrdio je Stričak te najavio da prvo slijedi osiguravanje stabilne većine u Saboru, nakon čega ide izbor Vlade pa ako Damir Habijan bude i dalje ministar, što će biti prijedlog lokalnog HDZ-a, onda ostaju dvije pozicije za ulazak Siniše Jenkača i Gorana Kaniškog u Sabor.

Čestitkama izabranim kandidatima na ostvarenom, odnosno zahvali biračima na odazivu i podršci, pridružio se i Nenad Horvatić, čelnih izbornog stožera HDZ-a u Varaždinskoj županiji, koji je također ponovio zadovoljstvo rezultatima.

- Posebno mi je drago da smo ponovili rezultat kada smo imali nikad veći odaziv, što najbolje opovrgava tezu da HDZ ostvaraju dobre rezultate samo kada je mali odaziv birača. U Varaždinskoj županiji smo prije četiri godine dobili 19800 glasova, a sada nam je cilj bio 25 tisuća, a u izbornoj jedinici 55 tisuća s kojima možda i šest mandata jer smo smo 200. godine dobili pet mandata sa 45 tisuća glasova. U Varaždinskoj županiji smo međutim dobili 26 tisuća glasova, a u jedinici 58 tisuća, što je skoro 13 tisuća glasova više nego prije. HDZ je dobio 26 tisuća, SDP 30 tisuća jer nam se u Varaždinu dogodila razlika, iako smo djelomično uspjeli. Naime, prosudili samo da će se ipak više vrednovati to što je Vlada u potpunosti platila zbrinjavanje bala i ostalo. Mogli su se izbori i čekati, ali Vlada pomaže svima, bez obzira na izbore, ukazao je Horvatić, ocijenivši rezultate - koje smatra da nisu realni u odnosu na sve što je Vlada pomogla Varaždinu - velikim zamašnjakom za predstojeće izbore uoči kojih će se nastojati istinom doći do svakog građana kako bi se prepoznao angažman stranke i Vlade.

Osim toga, kako je dodao, očekivali su više i u dvije do tri općine u kojoj su imali načelnike iz koalicijskih stranaka.

- Sve u svemu smo zadovoljni, pogotovo što je kampanja bila jako zagađena. Kao čovjek i dugogodišnji načelnik nisam, primjerice, očekivao snimanje spotova u kojima nas nazivaju kriminalcima i lopovima oni, koji su nas prije koji mjesec molili za sastanke s premijerom i lobiranje za njihove projekte. To možemo oprostiti, ali nećemo zaboraviti, iako su nam već tijekom noći poručivali da je kampanja gotova i da sve zaboravimo, poručio je Horvatić.  

Posebno se osvrnuo na to što Reformisti nisu osvojili niti jedan mandat.

- Čačića su stavili na 13. mjesto da povuče listu, no on je više uzeo nego što je dobio. Vjerujem da je to sada kraj Čačića kao relevantnog političara. mislim da je svima jasno da može sada ići u Jakopovec uživati u svojoj vikendici, vinogradarstvu ili bilo čemu, ali ne i da daje relevantne procjene, ustvrdio je Horvatić, zaključivši: Čačiću, good bye!

Video sadržaj