Habuš: Sutra je prilika da vijećnici isprave pogrešku i donesu proračun za 2017. Foto: VV arhiva

Habuš: Sutra je prilika da vijećnici isprave pogrešku i donesu proračun za 2017.

M.P./Varaždinske vijesti | 30.3.2017. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sutra će treći puta pred varaždinske gradske vijećnike staviti prijedlog proračuna za 2017. godinu i time pokušati izbjeći dolazak povjerenika u Grad.

- Nadam se da će to biti treća sreća za grad Varaždin. Proračun je temeljni dokument i zaista moram reći da Grad u ova tri mjeseca ne funkcionira ni približno lako kao što bi trebao. Sutra je prilika da na zadnji dan, 31. ožujka, jer nakon toga više ne možemo predlagati proračun, vijećnici isprave pogrešku koju su napravili. To znači da se donese proračun i da sve ove projekte koje neki vijećnici sada favoriziraju, a to su izgradnja vrtića u Donjem Kućanu i Hrašćici koji su potpuno spremni za prijavu, jedini način da ih zaista prijavimo i da oni prođu na natječaju koji će biti otvoren 18. travnja, jest da se donese proračun - naveo je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Habuš.

Dodao je kako su u međuvremenu dobili i odgovor Ministrastva poljoprivrede koji su čekali i koji jednoznačno tumači da se projekti dječjih vrtića mogu prijaviti, ali bez proračuna i garancije da imaju osigurana sredstva, prijava će biti najvjerojatnije odbačena.

- Postoje razna tumačenja, bit će ih vjerojatno i sutra. No, postavlja se pitanje hoće li povjerenik uopće moći nakon 18. travnja prijaviti projekte jer preuzima novu obavezu. Dakle, ako zaista želimo dobro gradu, da ti vrtići 100 posto prođu, jedini ispravni način je da se sutra prihvati proračun koji će biti gotovo identičan onom prijedlogu koji smo stavili 15. veljače pred vijećnike. Isključivo je to proračun koji je okrenut prema projektima, da se projekti koji su u ovom trenutku zaustavljeni počnu odrađivati, da udruge, Zajednica sportskih udruga i umirovljenici konačno dobiju svoj novac i da Grad počne najnormalnije funkcionirati - poručio je Habuš.

Smatra kako bi donošenje proračun uvelike pomoglo i novom gradonačelniku.

- S obzirom na to da su izbori krajem petog mjeseca, velika stvar bi bila i novom gradonačelniku da dođe u Grad koji ima proračun. To mu daje vrijeme da uopće vidi kakva je situacija u Gradu i da u miru priprema proračun za iduću godinu. Bojim se da je novom gradonačelniku najlošija opcija da kad uđe u Grad da mora navrat-nanos donositi proračun - zaključio je Habuš.

odg1

odg2

odg3