Grđan: Čehok je bio najoštriji protivnik smanjenja prireza, a sada ga odjednom želi ukinuti Foto: VV arhiva / K. Đurić

Grđan: Čehok je bio najoštriji protivnik smanjenja prireza, a sada ga odjednom želi ukinuti

Varaždinske vijesti | 23.10.2021. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

- Stalna je rasprava o prirezu koji u Gradu Varaždinu iznosi oko 20 milijuna kuna godišnje. Postoje argumenti za ukidanje prireza jednako kao i za ostanak prireza kao dobro uhodanog instrumenta financijske dobiti u gradski proračun. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća slavodobitno su određeni vijećnici zaključili da su za ukidanje prireza te se pozvali i na moj predizborni program Reformista za grad Varaždin - kaže predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća Zdravka Grđan (Reformisti).

- Naš stav je jasan: smanjenje prireza do 50% apsolutno DA u trenutku kada Grad dođe do optimalne točke razvoja kroz privlačenje financijskih sredstava iz ITU mehanizma i EU fondova i realizacije točaka izbornog programa Reformista koje su prihvaćene sporazumom: 10.000 kuna za svako novorođeno dijete, sufinanciranje dječjih vrtića 50%, 1.000 kuna svakom umirovljeniku čija je mirovina manja od 4.000 kuna, besplatna školska kuhinja za svu djecu, uvođenje sportskog vouchera za djecu u iznosu od 200 kuna - kaže Grđan.

- Suština je ako Grad koristi novac iz prireza za razvoj i poboljšanje standarda, novac će se početi vraćati. Strateška stvar je upravljanje i usmjeravanje prireza u razvoj i napredak i pomoć socijalno najpotrebitijima - ističe Grđan.

- Prethodna vlast propustila je ulaganje u razvoj Grada i zadržala prirez, jer nije imala cjelovitu strategiju razvoja. Upravo Čehok je bio najoštriji protivnik smanjenja i ukidanja prireza, a sada ga odjednom želi ukinuti. Dotični vijećnici građanima poručuju da se kao i do sada ništa neće mijenjati i da se gradski proračun upotrebljava kao administrativno pretakanje bez dugoročnog promišljanja, razvojne vizije i rezultata - priopćila je Zdravka Grđan.

Označeno u