Crtorad se žalio na prvostupanjsku presudu donijetu lani u srpnju Foto: Krešo Đurić

Gradu Varaždinu iz Crtorada stigle nove dvije tužbe „teške“ 3,3 milijuna kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 1.7.2016. u 07:29h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je prvostupanjskom presudom varaždinski Trgovački sud lani u srpnju odbacio tužbu Crtorada protiv Grada Varaždina kojom je tvrtka tražila ispunjenje obveza koncesijskog ugovora, na adresu Grada stigle su nove Crtoradove tužbe.

Jednom tužbom tvrtka od Grada potražuje isplatu 2,3 milijuna kuna zajedno s kamatama na ime navodno preplaćene koncesijske naknade za 2013., 2014. i 2015. godinu, a drugom tužbom od Grada se potražuje isplata novih milijun kuna s kamatama na ime navodno prouzročene štete u istom razdoblju. Odnosno, riječ je o razlici između višesatnih karata i cijene koju bi Crtorad naplatio da je ostala dnevna karta.

- Iako su tužbe sudu podnijete još u prosincu i siječnju, sud ih je tek sad dostavio Gradu na podnošenje odgovora - odgovorili su iz Grada na vijećničko pitanje Zlatana Avara.

Također napominju da su odmah po zaprimanju druge tužbe, točnije u utorak s predstavnicima i odvjetnicima tvrtke održali sastanak.

- Iskazali su spremdnost da se sva otvorena pitanja između Grada i tvrtke riješe mirnim putem, a tužbe povuku tim više što je Gradsko vijeće u međuvremenu donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju javnih parkirališta na kojima se obavlja naplata. Njome su, naime, riješena neka sporna pitanja na koja se Crtorad poziva u tužbi - stoji u odgovoru Grada.