Gradska organizacija Foruma seniora SDP-a Varaždin izabrala novo vodstvo

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.11.2016. u 18:11h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija Foruma seniora SDP-a Varaždin održala je svoju Izbornu konvenciju na kojoj su delegati birali novo vodstvo Foruma kao interesne skupine koja djeluje naslonjeno na SDP i u čijem članstvu mogu biti ljudi tzv. treće životne dobi, neovisno o tome jesu li učlanjeni u SDP ili ne.

Članice i članovi Foruma seniora nakon provedenog izbornog postupka, imali su mogućnost izabrati novog predsjednika, dva potpredsjednika, devet članova gradskog odbora i tajnika, koji će Forum voditi slijedeće četiri godine.

Za novu predsjednicu koja će naslijediti Štefaniju Novak koja je dosad vodila Forum izabrana je Nada Zadravec. Za njene potpredsjednike izabrani su Slavko Herceg i Biserka Ivek, za članove Gradskog odbora izabrani su Rosana Bomeštar, Ljuben Dimovski, Đurđica Ilić, Marija Kraš, Rajka Mikulić, Štefanija Novak, Jadranka Rački, Franjo i Milan Turkalj, dok će funkciju tajnika u slijedećem razdoblju obnašati Stevan Tramburovski.

Konvenciji su osim članica i članova Foruma seniora prisustvovali i predsjednik Gradskog Vijeća Grada Varaždina Josip Hehet, koji trenutno obnaša i dužnost predsjednika Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije i potpredsjednika Foruma seniora SDP-a Hrvatske, županijski vijećnik i predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije Luka Zrinski te zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Alen Kišić.

Kišić je tom prilikom pohvalio inicijativu seniora za održavanjem još jedne izborne konvencije te im se zahvalio na njihovom dugogodišnjem radu za SDP i svim uspjesima koje su polučili dosad.

-Osnivanje Foruma, kao interesnih oblika okupljanja članica i članova unutar SDP-a, naša Gradska organizacija pokazuje koliko joj je stalo do svih naših "ugroženih" grupacija građana, a to su upravo mladi, umirovljenici i žene. Nakon ove konvencije, našoj organizaciji predstoji još odabir vodstva Gradske organizacije socijaldemokratskog Foruma žena, čime ćemo završiti još jedan dio priprema za predstojeće lokalne izbore - rekao je tom prilikom Kišić, istaknuvši da će SDP u svom izbornom programu jedan poseban segment posvetiti brizi i programima o umirovljenicima.

-Vjerujem da će svi Forumi svojim radom i prijedlozima donijeti snagu SDP-u u Varaždinu da prvi puta od hrvatske samostalnosti gradonačelnik Varaždina bude izabran upravo iz naše stranke - zaključio je.