Gradonačelnik o rezultatima prvog kruga izbora: Najjača smo politička snaga u gradu

| 18.5.2021. u 13:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su se smirile strasti nakon rezultata prvog kruga izbora koji su se održali u nedjelju, aktualni gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok je sazvao danas medijsku konferenciju na kojoj se zahvalio svim biračima koji su njemu povjerili svoj glas.

- Zahvaljujem se svim građanima koji su nam dali potporu u prvom krugu, ali i onima koji su dali potporu za listu županije i Marija Lešinu. Kao što ste vidjeli nakon prvog kruga izbora, mi smo uvjerljivo najjača politička snaga u ovom gradu i u drugi krug ulazimo s velikom prednošću. Naša je lista uspjela osvojiti šest mjesta u gradskom vijeću što je dobar rezultat s obzirom da je bila manja izlaznost nego prije četiri godine i da imamo manje vijećnika nego prije četiri godine. Vjerujem da će u drugom krugu više građana izaći na izbore - rekao je na početku konferencije gradonačelnik, a nakon toga je najavio i što očekuje od drugog kruga te da namjerava surađivati sa svima u gradskom vijeću pa i s SDP-om.

- Mi u vijeću možemo surađivati sa svima. Mi nismo stranka ili ideološka platforma, nemamo stranačka tijela ili predsjednika, ne ovisimo o nikome i nitko nam ne nalaže s kime i kako ćemo surađivati. Vijeće je jedno reprezenztativno tijelo koje će biti politički forum na kojem će svi surađivati. Mi smo do sada nudili ruku suradnje svima, dapače, neke odluke koje su bile skliske smo donosili sa SDP-om, prisjetite se raskida ugovora za odlaganje smeća, a mislim da su jedino Patafta i Sevšek bili protiv. Prema tome ne vidim nikakvog razloga zašto se o bitnim odlukama ne bi mogle donositi odluke u dogovoru sa svima - rekao je Čehok, a nakon toga je počeo o razlikama u mandatima između razdoblja od 2011. do 2017. godine te od 2017. do 2021. godine. 

- Svi se sjećamo kako je izgledalo šest godina vlasti SDP-a, sve se odlučivalo u stranačkim tijelima. Prisjetimo se samo da tih u šest godina vlasti SDP-a i Habuša Varaždin je bio u stagnaciji. U tih šest godina nije se obnovio niti jedan vrtić, niti jedna škola. Nije se mogla napraviti niti jednostavna šetnica od Kauflanda prema centru. Prisjetimo se kako je izgledao Aquacity, potpuno zapušten i neuređen. Prisjetimo se da su dravski bazeni bili u poptunom rasulu. Prema svemu tomu, sve su to dobri pokazatelji uspješnosti naše vlasti, a neću govoriti o EU projektima jer tu nemamo ništa za usporediti. Do 2017. godine nismo imali niti jedan vrijedan EU projekt, osim cikloturističke točke kod groblja, o kojoj uopće neću govoriti jer je to sramota za sve Varaždince - naglasio je Čehok.

Također je naglasio da Varaždin putem ITTU mehanizma postaje produljena ruka Europske unije te će veliki broj projekata i sredstava za EU fondove ići putem grada. 

Čehok_2.jpg

Čehok_3.jpg

Čehok_5.jpg