Gradonačelnik nije imao podršku Budimo grad, sporno Upravno vijeće DV Varaždin

VV | 10.9.2021. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Iako se pred kraj 3. sjednice Gradskog vijeća činilo da će se brzo završiti glasanje po točkama dnevnog reda, zapelo je na glasanju o razrješenjima i imenovanjima članova različitih odbora. Dubravka Novak iz Platforme Budimo grad se zagovarala za povlačenje tih odluka s dnevnog reda, a kao razlog je navela nedovoljno transparentnost i nedostatak životopisa novih imenovanja u odborima. 

- Tražili smo transparentnost i kompetencije te životopise da budu priloženi, a budući da to nismo dobili, a platforma iz koje dolazim se zalaže za stučnost, mislim da bismo trebali biti bolje informirani o ljudima koji su predloženi da bismo onda na temelju toga mogli donijeti odluku - objasnila je Novak. 

Gradonačelnik Neven Bosilj je tada naglasio da je Odbor za imenovanje imao sve životopise priložene tijekom sjednice i da ne bi smjelo biti problema kod imenovanja, ali vijećnik platforme Budimo grad, Hrvoje Petrić smatra da su ti materijali trebali biti dostupni i za sjednicu Gradskog vijeća.

- Rekli smo na prošloj sjednici da ćemo podržati jer je hitno i treba već donositi odluke poput odluke o statusu učitelja u produženom boravku, a na jesen ćemo imati sve kako spada i životopise i da ćemo sve kandidate detaljno raspravit, a nismo to napravili. Mi ovo ne možemo podržati - objasnio je Petrić.

Nakon toga je klub vijećnika SDP-a sazvao kraću stanku, a nakon nje se iz ove točke dnevnog reda maknula točka o razrješenju i imenovanju novih članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin maknula. Na kraju su jednoglasno prihvaćeni Prijedlog rješenja o  imenovanju Odbora za dodjelu javnih priznanja, Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Ustanove Regionalna energetska agencija Sjever, Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Varaždina, Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za odgoj, prosvjetu, zdravstvo i socijalnu skrb Gradskog vijeća Grada Varaždina, Prijedlog rješenja o izboru članova Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina i Prijedlog rješenja o imenovanju Gradskog povjerenstva Grada Varaždina za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Maknuta točka imenovanja i razrješenja Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Varaždin"

Prijedlog razrješenja članova

  • Biserka Keliš
  • Lana Žiher
  • Robert Briški
  • Anja Hrain

Prijedlog imenovanja članova:

  • Darinka Vrbanec
  • Danka Marić Paravinja
  • Vlasta Cindrić
  • Sonja Kolarek
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci