Gradonačelnici Zagreba i Koprivnice s Bosiljem na Špancirfestu i koncertu Franza Ferdinanda

VV | 22.8.2023. u 20:50h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski festival dobrih emocija večeras su službeno posjetili gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa svojim suradnicima. Domaćin na Špancirfestu bio im je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je rekao da su njegovi gosti uživali u Špancirfestu te da potom idu i na koncert Franza Ferdinanda.

1692728794627.jpg

Istaknuo je da Varaždin, Zagreb i Koprivnica kao tri urbana središta imaju puno toga za razmijeniti.

- Ovo je 25. jubilarni Špancirfest. Zagreb je sjedšte cijele Hrvatske, a Koprivnica i Varaždin su glavni pokretači sjevera Hrvatske i imali smo puno tema o kojima smo raspravljali, a sada je na njima da dalje uživaju - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je i ranije dolazio na Špancirfest, a sada je ovdje i kao gradonačelnik glavnoga grada.

- Došao sam na poziv varaždinskog gradonačelnika. Pričali smo i o razvojnim temama koje nas vežu i o projektima, posebice vezano za gospodarenje otpadom. Koprivnica nam je tu dobar model u odvajanju otpada. Čeka nas sada koncert Franza Ferdinanda, to mi je jedan od dražih bendova i drago mi je da sam ovdje vidio puno Zagrepčanaca koji redovno posjećuju Špancirfest. Pozivam ih sve da još dođu do kraja tjedna - rekao je Tomašević.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić rekao je da su koprivnički Renesansni festival, čakovečko Porcijunkulovo i varaždinski Špancirfest veliki ponos sjevera.

- Pokazali smo i da se na kontinentu u kolovozu mogu napraviti top turističke priče, iako nemamo more. Godinama se žalimo da u proračun više uplaćujemo nego što iz njega dobivamo, ali snalazimo se s održivim i progresivnim projektima i zato mi je drago bilo razgovarati s gradonačelnicima Zagreba i Varaždina. Veliko je veselje vidjeti i puno Koprivničanaca, a Varaždincima želim rekordni i najbolji do sada Špancirfest - rekao je Jakšić.

1692728794613.jpg

1692728794603.jpg