GRAD VARAŽDIN Sjednica Gradskog vijeća u utorak; objavljen i prijedlog ovogodišnjih laureata

VV | 21.11.2023. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

U utorak, 28. studenog, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, objavljeno je na internetskoj stranici Grada.

Na dnevnom redu je i prijedlog ovogodišnjih dobitnika javnih priznanja Grada Varaždina koji se dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a koja se održava povodom Dana Grada Varaždina na blagdan Sv. Nikole, zaštitnika Varaždina 6. prosinca.

Nagrada Grada Varaždina za životno djelo ove godine ide u ruke varaždinskom književniku Denisu Peričiću i Ivanu Vujecu, za promicanje prava osoba s invaliditetom.

Plaketu Grada Varaždina dobivaju OPG Pocedulić, TZ Grada Varaždina, Športsko-ribolovni klub Varaždin, Udruga za klasični balet Vindija i Metalska industrija Varaždin.

Medalju Grada Varaždina dobivaju Branko Spevec, posthumno, za doprinos kulturnom životu Varaždina, glumica Hana Hegedušić i obrtnik Marijan Sertić. 

Na dnevnom redu su i sve odluke vezano uz nove iznose poreza, a koji su ovih mjeseci bili u postupku javnog savjetovanja, kao i davanje suglasnosti gradonačelniku da s Fondom za zaštitu okoliše i energetsku učinkovitost potpiše ugovor temeljem kojeg bi Fond preuzeo financiranje sanacije bala u Brezju. 

Cjelokupni dnevni red sjednica može se naći na internetskoj stranici Grada Varaždina.