Grad Varaždin izdaje obveznice za 67 mil. kn; za isplatu zemljišta Ekosu i T&H Investu - 48,5 mil. kn

| 17.7.2020. u 15:09h | Objavljeno u Aktualno

Gradski vijećnici prihvatili su Odluku o zaduživanju Grada izdavanjem municipalnih obveznica, a riječ je o jednoj od tri točke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća koja je zadnjih dana izazvala najviše bure u javnosti.

S obzirom da sedmero vijećnika bojkotira online sjednicu (5 SDP-ovih i dvoje Reformista), u njoj putem aplikacije Zoom sudjeluje preostalih 18 od ukupno 25 vijećnika.

Za odluku su glasali osam vijećnika Čehokove liste i četvero vijećnika HDZ-a, kao i dvoje nezavisnih vijećnika Vesna Dušak i Josip Dreven tako da je bilo ukupno 14 glasova za. Suzdržani su bili nezavisni Denis Mladenović i Vjeran Strahonja, što je bilo i za očekivati, ali su također suzdržani bili i vijećnici Davor Patafta i Vlado Sevšek. Oni su najavili da će biti suzdržani u glasanju u točkama za koje su vezani ugovori u koje su uključeni kao poduzetnik tj. odvjetnik. No, njihovi glasovi nisu ni bili potrebni za izglasavanje te odluke jer je za prolaz bilo dovoljno 13 glasova.

Podsjetimo, od 67 milijuna kuna, koliko će se osigurati obveznicama, od toga iznosa Ekos holdingu ide 26 milijuna kuna, T&H Investu 22,5 milijuna, za servisnu cestu u Brezju 5 milijuna i po 3 do 4 milijuna kuna za projekte na Belim kipima i za podzemne spremnike.

Označeno u