Grad Varaždin će obnoviti bazene na Dravi: u svibnju počinju radovi, a na ljeto otvorenje!

M.P. i D.P. | 25.4.2018. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar danas je prilikom kolegija gradonačelnika potvrdio informaciju o kojoj se već neko vrijeme šuška, a to je da se ide u uređenje i obnovu zapuštenih dravskih bazena.

Kako je Avar otkrio novinarima, Grad Varaždin će s tvrtkom Turist d.o.o., a koja je vlasnik cijelog tog kompleksa, ovih dana sklopiti ugovor o najmu kompleksa u sklopu kojeg su i bazeni za 5.000 kuna mjesečno plus PDV.

Grad će u obnovu kompleksa, odnosno bazena koji zapušteni stoje od 2003. uložiti oko 500.000 kuna, a otvorenje se očekuje već ovo ljeto. U obnovu bazena uključit će se i Varkom.

- Nema nikakve zapreke da se bazeni vrate u funkciju - poručio je Avar.

Spomenimo i kako se u Gradu nadaju kako će s vremenom otkupiti čitav kompleks od Turista te da će do kraja godine Grad biti vlasnik. No, Avar nije želio reći o kojem bi se točno iznosu radilo već je rekao da su pregovori u tijeku.

Kako će kompleks funkcionirati, odnosno hoće li se za ulazak na bazene naplaćivati ulaznice i po kojoj cijeni, zasad u Gradu nisu željeli otkrivati.

- Riječ je o nostalgičnoj točki svih nas. Varaždinci, pa i ja osobno, sjećamo se tih divnih dana prošlosti kada smo se svi kupali u Dravi pa onda skakali s mosta što se naravno nije smjelo...U Dravskoj park šumi smo se igrali skrivača...Čitav taj kompleks treba temeljito obnoviti i naš se Varkom, odnosno nova uprava na čelu s direktorom Željkom Bunićem, primila toga. Napravljeni su svi tehnološki i strojarski izračuni i sve ostalo potrebno. Taj prostor, podsjećam, nije u vlasništvu Grada već tvrtke Turist i s njima su dogovoreni uvjeti pod kojima bi se išlo u rekonstrukciju - rekao je pak gradonačelnik Ivan Čehok dodavši da rekonstrukcija počinje već ovaj petak.

No, radovi bi trebali uslijediti nakon 1. svibnja kako bi SDP-ovci, rekao je Čehok, ondje mogli održati svoju tradicionalnu proslavu.

- Građani će, dakle, dobiti standard koji ima malo koji grad u Hrvatskoj. Imamo bazene u Zagrebačkoj koji imaju i otvoreni i zatvoreni dio, imamo Aquacity, Cirkovečku i Dravu...Obnova bazena nije važna samo zbog bazena već nam je želja iskoristiti čitav taj kompleks uz Dravu. Taj je kompleks premalo iskorišten, i to ne samo turistički, već i sportski, rekreacijski i šetališno! U ovom bismo mandatu željeli ostvariti da Drava postane dio građanskog urbanog života i da popunimo to bogatstvo koje Drava, i Dravska park šuma, nude - zaključio je Čehok.

Na novinarsko pitanje hoće li, osim obnovljenih bazena, ondje zaživjeti i ugostiteljski objekt, Čehok je odgovorio da je to na Turistu, ali da se razmišlja da upravljanje nad njime preuzme i neka od gradskih tvrtki.

Označeno u