Grad Varaždin bi mogao kupiti MBO postrojenje od CE-ZA-R-a

| 25.11.2021. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin uputio je Pismo namjere za kupnju gospodarske cjeline poduzeća CE-ZA-R, koja se odnosi na MBO postrojenje u Brezju i pripadajuću imovinu.

U sklopu dugoočekivanog projekta sanacije lokacije "Brezje"  na kojoj se već više od deset godina nalazi odloženo oko 100 tisuća tona komunalnog otpada u balama, Grad Varaždin razmatra i mogućnost kupnje MBO postrojenja, koje se nalazi nedaleko od baliranog otpada.  

-Ako postoji zainteresiranost s vaše strane, s ciljem pripreme transakcije potrebno je, između ostaloga napraviti i procjenu fer tržišne vrijednosti postrojenja kao gospodarske cjeline izdvojene iz društva CE-ZA-R, navodi se u nedavnom Pismu te napominje da, ukoliko postoji interes za prodaju, kontakt osoba Grada za operativna pitanja voditeljica je projektnog tima Mirka Jozić.

Kako naglašava Miroslav Marković, zamjenik varaždinskoga gradonačelnika, bez ozbiljnog, dubinskog snimanja, Grad ne može dati niti je dao ponudu za kupnju MBO postrojenja, ukoliko uopće postoji interes za prodaju.

Iako procjenu tek treba napraviti, ako postoji interes za prodaju, oporba već pita odakle novac za kupnju, kao i zbrinjavanje bala, budući da je riječ o iznosima koji sigurnno prelaze 100 milijuna kuna? Što se, uostalom, dogodilo da sada postoji spremnost za razmatranje kupnje MBO postrojenja, budući da u tome u SDP-u prije nisu vidjeli javni interes?

(više u tjedniku)