Grad o parkiranju u Supilovoj: "Sve građevinske dozvole izdane su za vrijeme bivšeg gradonačelnika" Foto: Krešimir Đurić

Grad o parkiranju u Supilovoj: "Sve građevinske dozvole izdane su za vrijeme bivšeg gradonačelnika"

Varaždinske vijesti | 18.1.2023. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

Iz Grada Varaždina stigao je odgovor na naš upit o problemu parkiranja u Supilovoj ulici.

Podsjetimo, na dijelu parkirališta prošli su tjedan osvanule trake i ograda s natpisima "Od 12.01. zabranjeno parkiranje na privatnom parkingu". U Grad Varaždin poslali smo upit o izdavanju dozvola zgradama koje nemaju osigurana parkirna mjesta za stanare te može li Grad sada nekako utjecati na problem parkiranja, budući da je čestica u privatnom vlasništvu.

>> FOTO Osvanula ograda na parkiralištu u Supilovoj, stanari ogorčeni: "Pa gdje ćemo se parkirati?!"

- Zgrada VTC-a s pripadajućom česticom nepravilnog oblika (č.k.br. 17578 k.o. Varaždin) u posjedu je tvrtke Marlex Pro. Prije toga ta čestica bila je u vlasništvu tvrtke Stanoing d.d. nad kojom se provodi postupak predstečajne nagodbe. Zbog izvođenja radova na stavljanju u funkciju podzemne garaže, pristup vozilima na toj lokaciji bio je iz sigurnosnih razloga prošli tjedan zatvoren. Od 13. siječnja ponovno je otvoren pristup od strane Dječjeg vrtića Varaždin u Kozarčevoj ulici i kroz prolaz na Zagrebačku ulicu tako da stanari trenutno mogu koristiti parkirališta - naveli su iz Grada.

- Činjenica je da su sve građevinske dozvole na cijelom tom kompleksu Zagrebačka – Supilova oko VTC-a izdane od strane Ureda državne uprave za vrijeme bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, bez da se vodilo imalo računa o parkirnim mjestima koje je trebalo osigurati za veliki broj stanara i korisnika poslovnih prostora koji se nalaze na toj lokaciji - napomenuli su.

- Iako se radi o privatnim parcelama, Grad Varaždin će s novim vlasnikom i stanarima tih zgrada učiniti sve da se problem parkiranja riješi - odgovorili su nam iz Grada.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci