FOTO Osvanula ograda na parkiralištu u Supilovoj, stanari ogorčeni: "Pa gdje ćemo se parkirati?!" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Osvanula ograda na parkiralištu u Supilovoj, stanari ogorčeni: "Pa gdje ćemo se parkirati?!"

Varaždinske vijesti | 12.1.2023. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Stanari i korisnici parkirališta ispred zgrade u Supilovoj ulici, na dijelu između Zagrebačke i Kozarčeve ulice, danas su ostali neugodno iznenađeni i pitaju: "Pa gdje ćemo se parkirati?!".

Naime, na dijelu parkirališta su osvanule trake i ograda s natpisima "Od 12.01. zabranjeno parkiranje na privatnom parkingu".

parkiranje_supilova_12012023_2.JPG

Ostvarila su se strahovanja o kojima je bilo riječi još kad je Marlex pro, jedno od poduzeća u sastavu Marlex grupe, kupio zgradu VTC-a s pripadajućom česticom od čak 8.000 kvadrata, a dio te čestice su i parkirališta oko zgrada koje okružuju zgradu VTC-a.

>> Marlex pro kupio varaždinski VTC, zgradu koja godinama propada

katastar_supilova_12012023.jpg

Već nakon kupnje zemljišta bilo je najava da će se parkiralište ograditi i postaviti rampe te ponuditi mogućnost zakupa parkinga, uz ostavljanje pješačkog prolaza uz zgrade, a i gradonačelnik Neven Bosilj u studenom je upozorio da bi na toj lokaciji moglo biti problema s parkiranjem, dodavši kako je uzrok problema u formiranju katastarskih čestica.

I dosad je na ovom parkiralištu pronaći parkirno mjesto ponekad bila "nemoguća misija", a kako će završiti situacija s ograđivanjem parkirališta, s obzirom na to da su stanari okolnih zgrada, ali i vlasnici poslovnih lokala, ogorčeni - preostaje vidjeti.

Jedan od stanara zgrade u Supilovoj ulici ispričao nam je o dugogodišnjoj muci s kojom se susreću.

- Kad su se izdavale dozvole za te zgrade, propis je bio da po stanu ide 1,5 parkirno mjesto. Stvar je u tome da je Stanoing, kad je gradio te zgrade, dobio dozvolu uz adekvatni i propisani broj parkirnih mjesta. No, tada su preparcelizirali zemljište i za isto parkiralište dobili dozvolu za drugu zgradu - ispričao nam je.

- Upozoravali smo već tada Grad da to nije u redu, ali rekli su nam da su "sve dozvole uredno izdane". 2008. godine se vidjelo da je to uzelo maha, stanari naše zgrade su ponovno upozoravali Grad, i tad smo dobili odgovor da se neće rješavati pojedinačni slučajevi, odnosno zgrade, već da se strpimo i da će se parkiranje rješavati za sve objekte koji su ostali bez parkinga - naveo je.

- Posljednjih 1,5 godinu, otkako je novi vlasnik kupio to zemljište, intenzivno to rješavamo, ali iz Grada odugovlače. Znamo da je taj problem ova vlast naslijedila od ranijih, ali nešto se mora napraviti. Jer imate apsurdne situacije da, primjerice, Addiko banka ima 2 mjesta, Euroherc sa sedam katova ima 9 parkirnih mjesta... Naša zgrada je još dobro prošla, ima 57 stanova i poslovne prostore, a ima 30 parkirnih mjesta koje ćemo i mi biti prisiljeni ograditi - napomenuo je.

- Hoće li zbog ovakvog načina izdavanja dozvola netko kazneno odgovarati, i može li se uopće problem parkiranja kod naših zgrada nekako riješiti? - pita se čitatelj.

parkiranje_supilova_12012023_3.JPG

parkiranje_supilova_12012023_4.JPG